В Україні під час можливого локдауну не планують зупиняти роботу громадського транспорту

В Україні під час можливого локдауну не планують зупиняти роботу громадського транспорту
Працівники компаній-перевізників повинні бути щеплені мінімум однією дозою вакцини від коронавірусу.

В Україні не планують зупиняти транспорт через можливий локдаун, однак при цьому встановлять все ж таки низку обов'язкових правил для персоналу. Зокрема, для колективів компаній-перевізників діятимуть ті самі вимоги щодо вакцинації, як і для працівників з інших сфер.

Про це під час пресконференції, яка відбулась сьогодні, 14 вересня, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Закривати (громадський транспорт) наразі ми не плануємо... Адаптивний карантин залишається адаптивним – так, як він і був.

Щодо транспорту, звичайно ми будемо ставити вимогу - вакцинація водіїв і працівників транспорту. Тобто тут підхід буде до всіх справедливий і однаковий. Колективи мають бути вакциновані. В "жовтій" зоні - мінімум одна доза (вакцини), в "червоній" зоні - мінімум дві дози вакцини - наголосив Шмигаль.

Однак, при цьому пасажири громадського транспорту будуть зобов’язані носити маски та дотримуватися соціальної дистанції, як це було раніше. Проте, ідею впровадження COVID-сертифікатів для проїзду в транспорті прем'єр вважає недоцільною.

У громадському транспорті вимагати сертифікати не доцільно. Як в метро можна вимагати у пасажирів, яких іде великий потік в годину пік. Тому масковий режим і вакцинація працівників громадського транспорту. Це ті вимоги, які будуть обов'язковими, - додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що Через погіршення ситуації із коронавірусною інфекцією Закарпатська область вже з наступного тижня переходить у "жовту" зону епідеміологічної небезпеки. У зв’язку з цим змінять роботу освітні заклади.

Зокрема, заклади освіти, де вакциновано менш як 80% персоналу, закриють на карантин. Окрім цього голова Закарпатської ОДА опублікував списки шкіл в області, які не працюватимуть внаслідок посилення карантинних вимог.

Читайте також
"Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео) "Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео)
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує впроваджувати повний локдаун у всій країні.
Переваги для щеплених: Україна активно нарощує темпи вакцинації від COVID-19 (відео) Переваги для щеплених: Україна активно нарощує темпи вакцинації від COVID-19 (відео)
Уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв.
У МОН розповіли, чи будуть школярі навчатися влітку У МОН розповіли, чи будуть школярі навчатися влітку
За законом, навчальний рік у школах триває до 30 червня. Але освітній заклад чи місцева влада має право подовжувати навчальний рік, або закінчити його традиційно.
Loading...
Load next