"Проіснував лише 2 дні": Європейська Суперліга оголосила про призупинення турніру

"Проіснував лише 2 дні": Європейська Суперліга оголосила про призупинення турніру
Новостворений футбольний турнір не витримав тиску й оголосив ідею проведення нового чемпіонату - "на паузу". Однією з причин стало те, що англійські клуби масово заявили про те, що не братимуть участі у цих змаганнях.

Європейська Суперліга футболу подумає про переформатування турніру після того, як половина з 12 засновників покинула ініціативу. Зокрема "Ліверпуль" та "Челсі" останніми заявили про припинення своєї участі у Суперлізі, хоча саме їхні вболівальники найактивніше виступали проти їхньої участі у новоствореному турнірі.

Про нову заяву повідомили на офіційній сторінці Європейської суперліги у Twitter.

"Попри оголошений вихід англійських клубів, які змушені приймати такі рішення через тиск на них, ми переконані, що наша пропозиція повністю відповідає європейському законодавству і правилам, як це було продемонстровано сьогодні (20 квітня) рішенням суду про захист Суперліги від дій третіх осіб", - йдеться у заяві.

Зокрема, у Європейській Суперлізі переконують, що вони не закривають турнір, а лише переглядатимуть відповідні кроки для зміни форми проєкт нового турніру. При цьому зазначимо, що деякі експерти вважають, що Суперліга не втримала тиску з боку ФІФА, УЄФА та влади країн й тому вирішила наразі припинити свою діяльність.

Нагадаємо, що у новоствореній Європейській Суперлізі планувався, що братимуть участь 20 найкращих клубів Європи. Зокрема на першому етапі свою участь підтвердили такі топ-клуби, як Реал, Барселона, Манчестер Сіті, Ліверпуль, Манчестер Юнайтед, Ювентус, Мілан, Арсенал, Челсі, Атлетіко, Інтер і Тоттенхем.

В той же ж час повідомлялось, що УЄФА не планує проводити суворих заходів до учасників єврокубків, які виступили в ролі засновників Суперліги, в цьому сезоні.

Читайте також
УЄФА не планує виключати клуби Суперліги з Ліги чемпіонів у цьому сезоні УЄФА не планує виключати клуби Суперліги з Ліги чемпіонів у цьому сезоні
Наразі керівництво УЄФА не планує проводити суворих заходів до учасників єврокубків, які виступили в ролі засновників Суперліги, в цьому сезоні.
Розкол у європейському футболі: 12 футбольних клубів оголосили про створення Європейської Ліги Розкол у європейському футболі: 12 футбольних клубів оголосили про створення Європейської Ліги
12 відомих клубів Європи оголосили про створення нового турніру - Європейської Ліги. Так, 19-го квітня було офіційно оголошено про створення нового футбольного турніру.
Неймар продовжить контракт з ПСЖ на п'ять років Неймар продовжить контракт з ПСЖ на п'ять років
Форвард ПСЖ Неймар близький до підписання нового контракту з клубом. Джерела повідомляють, що бразилець підпише нову угоду з командою строком до червня 2026 року. Скоро боку владнають останні деталі.
Loading...
Load next