Розкол у європейському футболі: 12 футбольних клубів оголосили про створення Європейської Ліги

Розкол у європейському футболі: 12 футбольних клубів оголосили про створення Європейської Ліги
12 відомих клубів Європи оголосили про створення нового турніру - Європейської Ліги. Так, 19-го квітня було офіційно оголошено про створення нового футбольного турніру.

Зокрема на сайті нового турніру було опубліковано заяву про учасників і формат новостворених змагань. Схожі публікації з'явилися і на сайтах клубів-засновників Суперліги.

"Дванадцять найважливіших футбольних клубів Європи оголошують сьогодні про те, що вони досягли угоди про утворення нового змагання, Суперліги, під керуванням їх клубів-засновників", - йдеться у заяві змагань.

12 клубів-засновників Європейської Суперліги: Манчестер Юнайтед (Англія), Манчестер Сіті (Англія), Ліверпуль (Англія), Челсі (Англія), Арсенал (Англія), Тоттенхем (Англія), Реал Мадрид (Іспанія), Барселона, (Іспанія), Атлетіко (Іспанія), Ювентус (Італія), Мілан (Італія), Інтер (Італія).

Нові змагання планують проводити серед тижня. Сезон планують "почати якомога швидше". Також, до ліги планують приєднаються ще три клуби: Баварія, РБ Лейпциг та Порту.

Зазначимо, що Міжнародній федерації футболу "Фіфа" відреагували на запуск нового турніру у Європі. Про це повідомляє італійське видання "Football Italia" із посиланням на слова федерації. 

"Беручи до уваги запити ЗМІ, ФІФА хоче пояснити, що твердо виступає за солідарність у футболі і за модель справедливого перерозподілу, які можуть допомогти розвитку футболу як виду спорту, зокрема на глобальному рівні, оскільки розвиток футболу – основне завдання ФІФА. На цьому тлі ФІФА може висловити лише несхвальне ставлення до створення "закритої Європейської ліги" за рамками міжнародних футбольних структур і до недотримання вищезгаданих принципів", - йдеться у повідомленні Міжнародної федерації футболу.

Однак, Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА), який проводить головні європейські клубні турніри, Лігу чемпіонів та Лігу Європи, розкритикували ідею запуску нової Європейської ліги.

Додамо, що новостворена футбольна Європейська Суперліга, може призвести  до найбільшої зміни європейського футболу з 1950-х років і може відзначити найбільший переділ в історії сучасного спорту.

Читайте також
"Проіснував лише 2 дні": Європейська Суперліга оголосила про призупинення турніру "Проіснував лише 2 дні": Європейська Суперліга оголосила про призупинення турніру
Новостворений футбольний турнір не витримав тиску й оголосив ідею проведення нового чемпіонату - "на паузу". Однією з причин стало те, що англійські клуби масово заявили про те, що не братимуть участі у цих змаганнях.
УЄФА не планує виключати клуби Суперліги з Ліги чемпіонів у цьому сезоні УЄФА не планує виключати клуби Суперліги з Ліги чемпіонів у цьому сезоні
Наразі керівництво УЄФА не планує проводити суворих заходів до учасників єврокубків, які виступили в ролі засновників Суперліги, в цьому сезоні.
Неймар продовжить контракт з ПСЖ на п'ять років Неймар продовжить контракт з ПСЖ на п'ять років
Форвард ПСЖ Неймар близький до підписання нового контракту з клубом. Джерела повідомляють, що бразилець підпише нову угоду з командою строком до червня 2026 року. Скоро боку владнають останні деталі.
Loading...
Load next