В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій

В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій
Міністерство соціальної політики запроваджує нововведення, які мають на меті ще сильніше посилити контроль за призначенням житлових субсидій для українців.

Про нововведення повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі телеканалу Україна 24, відео якого оприлюднене на сторінці міністерства на сторінці у Facebook.

Зокрема, якщо колись в Україні існувала норма стосовно того, що субсидія не призначалася українцям в разі купівлі певних коштовних речей на суму понад 50 тисяч гривень, то наразі відбувається уточнення, що саме мається на увазі. 

"Якщо ми говоримо про певні аспекти майнового стану, скажімо так, ситуація з верифікацією показує, що люди, які оформляють субсидію, в окремих випадках роблять після цього або внески до статутного капіталу певних товариств, або підприємств на суму понад 50 тисяч гривень. Тобто платити комунальні послуги коштів не вистачає, а здійснити відповідні статутні внески – будь ласка", - зазначив заступник Музиченко.

Окрім цього, за його словами, в Україні спостерігається ситуація "коли людина, оформивши субсидію, купує валюти більше ніж на мільйон гривень, або купує два чи три автомобілі". Також заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко вважає, що якщо у конкретної особи є два і більше автомобілі, то субсидії такій людині не потрібна. Однак зазначимо, що йдеться не про транспортні засоби, а саме про автомобілі.

До того ж в Україні із призначенням субсидій є і ще один нюанс, коли в житловому приміщенні, яке претендує на субсидію, зареєстровані, але не проживають деякі особи - зазвичай це діти, або інші члени сім'ї.

"Значна частина людей  зареєстрована в одному місці, а фактично проживає або працює в іншому місці. Якщо це і зараз підтверджується документально, але паралельно кожне таке рішення виноситься на комісійну справу. Тобто це більше 300 тисяч випадків по країні. То ми просто на підставі цих документів можемо вже приймати рішення знову ж таки без розгляду на комісійних справах. Тому наразі цей аспект абсолютно ніяким чином не впливає на контингент одержувачів субсидій", - додав Віталій Музиченко.

Зазначимо, що наразі в Україні близько 3 мільйонів домогосподарств отримують житлову субсидію.

Читайте також
На переоформлення субсидій в Україні дають 5 місяців: куди звертатись На переоформлення субсидій в Україні дають 5 місяців: куди звертатись
Міністерство соціальної політики нагадало, що з 3 травня цього року відбулися зміни у програмі житлових субсидій - для її оформлення на наступний період українці мають 5 місяців неопалювального періоду.
В Україні усі субсидії з травня надаватимуться у готівковій формі, - Мінсоцполітики В Україні усі субсидії з травня надаватимуться у готівковій формі, - Мінсоцполітики
З 1 травня цього року усі субсидії надаються українцям у готівковій формі, тобто отримувачі субсидії зможуть розпоряджатися залишками коштів уже в той місяць, за який отримали допомогу, а не чекати завершення опалювального сезону.
В Україні планують законодавчо зобов'язати повнолітніх дітей забезпечувати своїх батьків В Україні планують законодавчо зобов'язати повнолітніх дітей забезпечувати своїх батьків
Українців на рівні закону змусять доглядати за своїми батьками, навіть якщо вони того не хотітимуть. Тепер повнолітні діти зобов'язані утримувати своїх непрацездатних батьків, адже в житті це вимога часто ігнорується.
Loading...
Load next