На переоформлення субсидій в Україні дають 5 місяців: куди звертатись

На переоформлення субсидій в Україні дають 5 місяців: куди звертатись
Міністерство соціальної політики нагадало, що з 3 травня цього року відбулися зміни у програмі житлових субсидій - для її оформлення на наступний період українці мають 5 місяців неопалювального періоду.

У зв’язку зі змінами у програмі житлових субсидій, переоформити субсидію на наступний опалювальний період можна протягом 5 місяців. Зокрема для оформлення відповідного виду допомоги на наступний період українці мають подати оновлену заяву та декларацію.

Про це інформує пресслужба Міністерства соціальної політики України.

"З метою уникнення утворення черг, на підставі документів, поданих протягом усіх 5 місяців неопалювального періоду, тобто, у травні – вересні 2021 року, житлова субсидія всім домогосподарствам буде призначена з травня 2021 року", - зазначають в Міністерстві.

При цьому у Мінсоцполітики просять усіх, хто потребує субсидії, не піддаватися панічним настроям та не створювати масових скупчень, "адже житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у будь-який місяць з травня до вересня 2021 року, буде нарахована починаючи з травня 2021 року".

Звернутися за оформленням субсидії можна одним із таких способів:

  • через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи;
  • безпосередньо до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад;
  • через електронний сервіс, який розміщено на офіційному вебсайті Мінсоцполітики.

Також можна заповнені бланки для оформлення субсидії можна надіслати поштою на адресу органу соціального захисту населення або звернутися через електронний сервіс, який розміщено на офіційному вебсайт Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що в Україні з 1 липня очікується підвищення цін на електроенергію. Імовірно, зростання стосуватимуться тільки тих, хто використовує понад 300 кВт-год на місяць: зі зростанням споживання для них зростатиме й оплата.

Читайте також
Як вплине річний газовий тариф на субсидії для українців Як вплине річний газовий тариф на субсидії для українців
Вже з 1 травня в Україні планують ввести в дію річний тариф на газ. Однак, запуск такого тарифу не матиме ніякого впливу на українських одержувачів субсидій.
В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій
Міністерство соціальної політики запроваджує нововведення, які мають на меті ще сильніше посилити контроль за призначенням житлових субсидій для українців.
В Україні прогнозують підвищення цін на опалення та гарячу воду В Україні прогнозують підвищення цін на опалення та гарячу воду
Національний банк України очікує збільшення комунальних тарифів, в тому числі це стосується гарячої води та опалення, адже у 2020 році вони не змінювались.
Loading...
Load next