Станція Дуга у Чорнобилі стала державною пам’яткою України

Станція Дуга у Чорнобилі стала державною пам’яткою України
Радіолокаційна станція «Дуга» в Чорнобилі занесена до Держреєстру нерухомих пам’яток України!

За це рішення сьогодні, 21 квітня, проголосували на засіданні Уряду.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

- Команда МКІП ініціювала внесення «Дуги» до Держреєстру задля подальшого її збереження. На жаль, з часом об’єкти, що знаходяться в Чорнобильській зоні поступово руйнуються. Якщо не вживати жодних заходів – Зона з роками буде спустошуватися. Цього не можна допустити , адже наша спадщина – не лише місцевість навколо електростанції. А й будівлі, що знаходяться на її території. Тож зараз ми працюємо над визначенням інших об’єктів, які повинні бути частиною списку нерухомих пам’яток. Наша мета – попередження знищення, коли це можливо.

Хоча сама «Дуга» і зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, об’єкт є однією із візитівок Зони та її символом. До того, це рішення підсилить шанси України на внесення Чорнобильської зони до ЮНЕСКО в цілому, - написав Ткаченко у своєму Телеграм.

Читайте також
"Білоруські нелегали": у Чорнобильській зоні помітили трійцю биків (відео) "Білоруські нелегали": у Чорнобильській зоні помітили трійцю биків (відео)
У Чорнобильській зоні гуляють бики-красені. З кадрів видно, що рогаті досить спокійно сприйняли автомобіль та світло фар.
Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування
Майже половина українського населення (48%) не знає точної дати аварії на Чорнобильській атомній станції, зокрема більше третини (31%) не змогли пригадати навіть рік коли трапилась аварія.
В Україні заборонили експорт чорнобильського самогону "Atomik" до Британії (фото) В Україні заборонили експорт чорнобильського самогону "Atomik" до Британії (фото)
Українські правоохоронці конфіскували горілку, вироблену українськими та британськими вченими з вирощених в Чорнобильській зоні яблук. Зокрема горілчану продукцію компанії Chernobyl Spirit виробники збиралися найближчим часом відправити до Великої Британії.
Loading...
Load next