Будівництво трьох станцій метро в Дніпрі продовжили на три роки

Будівництво трьох станцій метро в Дніпрі продовжили на три роки
Міністерство фінансів досягнуло домовленостей з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про продовження реалізації проекту будівництва трьох нових станцій метро у місті Дніпро до 2024 року.

Проект передбачає будівництво нових станцій «Театральна», «Центральна», «Історичний музей» та продовження лінії метро на 4 км.

Станом на кінець березня фактичний показник виконання будівельних робіт складає 30 %.

У 2021 році генеральний підрядник зобов’язаний завершити усі роботи з перенесення інженерних мереж, спорудження всіх робочих стволів та продовжить будівництво ескалаторних тунелів, проходку тунелів між станціями і будівництво станційних комплексів.

- Лінія метрополітену проходить від межі спального району міста до залізничного вокзалу і не доходить до центральної частини міста, що значно обмежує можливості її використання. Завершення будівництва дозволить значно зменшити кількість заторів в місті, - зазначив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Нагадаємо, після реалізації Проекту загальна довжина лінії метрополітену буде подовжена до 11,8 км та включатиме 9 станцій метро.

Метрополітен в  місті Дніпро відкрито у 1995 році. Загальна довжина лінії складає 7,8 км та включає 6 станцій. Довжина платформ на станціях складає 102-105 м, що дозволяє приймати поїзди метро складом із 5 вагонів, хоча на даний час експлуатуються поїзди складом з 3 вагонів.

Читайте також
Відпочинок в стилі WOW тепер можливий і в Україні Відпочинок в стилі WOW тепер можливий і в Україні
Чарівні фотографії, які відображають емоції - одна з найважливіших частин відпочинку. Сьогодні для багатьох із нас діє правило: немає фото - вважай не було відпочинку. Саме готель є однієї з головних “точок трансляцій” вражень про подорож, тому він повинен передбачати якомога більше локацій з WOW-ефектом.
У магазинах Львова та Дніпра продавали небезпечне печиво із канцерогенами (фото) У магазинах Львова та Дніпра продавали небезпечне печиво із канцерогенами (фото)
У супермаркеті АТБ у Дніпрі та львівському магазині "Форвард–КД" на вулиці Бузковій, 2 продавали небезпечне для здоров'я людини печиво, яке у своєму складі містить отруйні канцерогени, що сприяють утворенню та розвитку ракових захворювань.
Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті
У Мукачеві планують за 2-3 роки збудувати новий аеропорт. У 2021 році з Державного бюджету вже виділили 30 мільйонів гривень на виготовлення проектної документації для летовища.
Loading...
Load next