Відповідатиме все військове керівництво рф: Офіс Генпрокурора про ракетний удар по багатоповерхівці у Дніпрі

Відповідатиме все військове керівництво рф: Офіс Генпрокурора про ракетний удар по багатоповерхівці у Дніпрі

Слідчі Офісу Генпрокурора заявили, що всі винні у ракетному ударі по багатоповерхівці Дніпра будуть притягнуті до відповідальності. Про це інформує Офіс Генерального прокурора.

Ця трагедія - не просто воєнний злочин, це злочин проти людяності. Масштабне вбивство мирних громадян в Україні. Кожен важливий доказ буде задукоментований. Слідством та прокурорами будуть встановлені та притягнуті до відповідальності як ті, хто безпосередньо запускав ракети, так і їх командири, які віддали цей злочинний наказ. Усе російське військове керівництво, – сказав начальник департаменту протидії злочинам Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов.

За попередньою інформацією була застосована ракета Х22. Наголошується, що цей тип ракет призводить до найбільших людських жертв, адже ракета є надзвичайно неточною, має величезне відхилення. Відтак застосування такої зброї по цілям у густонаселених районах - це однозначно воєнний злочин.

Зокрема, цей тип ракет був застосований в Сергіївці та Кременчуці. Його може запускати єдиний російський підрозділ - 52-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк.

На місці події триває пошуково-рятувальна операція – працює команда фахівців ДСНС. Паралельно відбуваються активні слідчі дії: працюють експерти-криміналісти, прокурори, слідчі поліції і СБУ.

Нагадаємо, що рф зірвала обмін військовополоненими - Координаційний штаб.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next