Стрільба з лука: на "Арені Львів" відбувається всеукраїнський турнір (відео)

Стрільба з лука: на "Арені Львів" відбувається всеукраїнський турнір (відео)
У Львові триває всеукраїнський турнір зі стрільби з лука. Це перший старт лучників просто неба.

Вперше на стадіоні "Арена Львів" відбуваються змагання зі стрільби з лука. 

"Олімпійські надії - турнір, який вперше провели 23-ри роки тому. Зазвичай сюди приїжджають і спортсмени з-закордону. Зараз лише українські. 142 учасники із 10 областей та міста Київ", - розповіла головна суддя змагань, Надія Кокот.

Змагаються спортсмени у двох категоріях. Категорії: юнаки та дівчат до 16 років. Та юніорів до 20 років. Змагання відбіркові до міжнародних стартів.

"Всі намагаються приїхати -  для багатьох спортсменів це мотивація на весь сезон", - зізнався президент федерації стрільби з лука Львівської області, Олександр Калініченко.

Ще одна особливість змагань - це перший старт просто неба для українських лучників.

"У Львові складна ситуація з полями для стрільби. Буквально два тренування мали на відкритому повітрі, а так постійно в залі", - розповіла одна із учасниць змагань, Анастасія Фадєєва.

Триває олімпійський раунд серед кадетів та кадеток. Стрілять із дистанції 60 метрів. В  1/4 фіналу Анастасія Фадєєва зі Львова мала важку дуель. Із суперницею йшли на рівних.

"Вийшла така боротьба дуже сильна, але у нас з цією дівчинкою часто так виходить. Вона сильна і я сильна. Зібралась з думками, треба було заспокоїтись. Бо ця нічия додала нервозності, страх, нерви", - додала дівчина.

В підсумку дівчина стала чемпіонкою змагань серед кадеток. Крім цього разом із Костянтином Ваксманом здобула перше місце у міксах. Також складною 1/4 фіналу була для Микити Дюняшева з Харкова. 

"Я стріляв із хлопцем зі Чернівців. Ми з ним поряд у турнірній таблиці.  Спаринг вийшов складним для нас обох. У нас кожен раунд був з різницею в один бал, і ми йшли нога в ногу", - зізнався учасник змагань, Микита.

Микиті вдалось стати срібним призером в особистих змаганнях серед кадетів. І таку ж нагороду здобути у змішаних командах разом зі Звєрєвою Поліною.

"Стрільба вийшла дуже складною для мене. Було не дуже багато часу на підготовку", - розповів хлопець.

Олімпійські надії - відбірковий турнір на етапи кубка Європи. Зокрема в останній день змагань відбудеться також і командний раунд серед кадетів та юніорів.

 

Читайте також
Стрільба з лука: у Львові завершився чемпіонат України (відео) Стрільба з лука: у Львові завершився чемпіонат України (відео)
На цих змаганнях відбирали кандидатів у національну збірну, яка виступить на чемпіонаті світу у Вроцлаві через два місяці.
Львівський регбі клуб "Сокіл"  зіграв у принциповий матч із хмельницьким "Поділлям" (відео) Львівський регбі клуб "Сокіл" зіграв у принциповий матч із хмельницьким "Поділлям" (відео)
Регбісти "Сокола" у межах третього туру Суперліги з регбі-15 вдома приймали хмельницьке "Поділля".
Українська тенісистка Марта Костюк вперше вийшла у четвертий раунд турніру Великого шлему Українська тенісистка Марта Костюк вперше вийшла у четвертий раунд турніру Великого шлему
Українська тенісистка Марта Костюк тріумфально вийшла до четвертого кола змагань "Ролан Гаррос-2021" й перемогла свою російську суперницю з рахунком 6:1, 6:2.
Loading...
Load next