Більшість українців за обов’язкову українську в сфері обслуговування: дослідження

Більшість українців за обов’язкову українську в сфері обслуговування: дослідження
Опитування показало, що більшість українців в усіх регіонах підтримує тези про те, що усі громадяни України повинні володіти державною мовою, українська мова має бути мовою спілкування держслужбовців та керівників держави, а також в усіх державних навчальних закладах більшість предметів мають викладатися державною мовою.

Такі результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології.

Більшість громадян (54%) підтримує запровадження обов’язкового використання державної української мови у сфері обслуговування, але ситуації різниться у регіональному розрізі.

У Південному та Східному регіонах більше тих, хто не підтримує цю ідею, водночас  в обох регіонах третина громадян все ж  підтримує цю норму закону. У електоральному розрізі найбільше прихильників цього рішення серед виборців «Європейської солідарності» (95%) та «Батьківщини» (89%).

Серед виборців «Слуги народу» 62% підтримують, 34% – ні.

Основний «донор» противників цього рішення – виборці «Опозиційної платформи – За життя». Серед прихильників цієї партії підтримують це рішення 22%, не підтримують – 73%.

Люди, які вважають українську своєю рідною, переважно підтримують (66%) це рішення; натомість люди, для яких рідна мова російська, в більшості не підтримують (22%) запровадження обов’язкового використання державної української мови у сфері обслуговування.

Читайте також
Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування
Майже половина українського населення (48%) не знає точної дати аварії на Чорнобильській атомній станції, зокрема більше третини (31%) не змогли пригадати навіть рік коли трапилась аварія.
Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя
Журналісти вебсайту DOU провели власне дослідження, зокрема зібрали та об’єднали дані з різних джерел, так і опитали ІТ-спеціалістів щодо комфортного життя у містах України.
Скільки ж українців підтримують відмову від російської вакцини "Спутник V" Скільки ж українців підтримують відмову від російської вакцини "Спутник V"
В Україні провели дослідження, за результатами якого стало відомо, що майже дві третини українських громадян не вакцинувалися б російською вакциною - "Спутником V".
Loading...
Load next