Апеляційний суд скасував рішення про визнання нового правопису недійсним в Україні

Апеляційний суд скасував рішення про визнання нового правопису недійсним в Україні
Київський апеляційний суд 11 травня задовольнив скаргу Кабінету міністрів щодо рішення Окружного адмінсуду Києва, який в січні цього року припинив дію нового українського правопису.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив український адвокат Ростислав Кравець.

"Зараз апеляційний суд скасував рішення ОАСК, щодо українського правопису. Підстави дізнаємось пізніше. Касаціну скаргу подавати будемо", - зазначив адвокат. 

Зазначимо, що позивачами у суді щодо цієї справи були громадська організація "Правова держава", яку очолює адвокат Ростислав Кравець та херсонська школярка, яка вважає, що новий правопис може ускладнити складання ЗНО. Однак, скаргу на рішення ОАСК про скасування нового українського правопису подало Міністерство освіти та науки.

Однак при цьому новий правопис буде чинним у тестах ЗНО-2021. Тому школярам не варто хвилюватися про те, за якими правилами здаватиметься тестування з української мови.

"Тому, любі наші учні, студенти, абітурієнти та інші співчуваючі - можете вчитися та готуватися до іспитів зі спокійною душею", - написала у Facebook заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

Нагадаємо, що оновлений правопис був схвалений 22 травня 2019 року, а діяти він почав з 3 червня цього ж року. Проте, Окружний адміністративний суд Києва 28 січня скасував постанову Кабінету міністрів, якою у 2019 році ухвалили нову редакцію українського правопису.

Стислий огляд основних змін у новій редакції  "Українського правопису" (2019) можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
5 січня стартує реєстрація на пробне ЗНО-2022 5 січня стартує реєстрація на пробне ЗНО-2022
Реєстрація триватиме до 22 січня.
ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування
На інформаційних сторінках 389 683 тисяч українських школярів вже розміщено запрошення-перепустки на зовнішнє незалежне оцінювання, яке є необхідним для вступу у вищі навчальні заклади.
ЗНО 2021: шахраї у мережі  продають фейкові відповіді до тестувань ЗНО 2021: шахраї у мережі продають фейкові відповіді до тестувань
Український центр оцінювання якості освіти попередив про поширення шахраями фейкових відповідей на зовнішнє незалежне оцінювання, яке стартує вже з 21 травня.
Loading...
Load next