Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака

Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака
Національний банк України випустить пам’ятну монету на честь видатного оперного співака, учасника Революції Гідності та бойових дій на Донбасі Героя України Василя Сліпака. Тираж монет становитиме 35 тисяч.

Василь Сліпак є героєм України та всесвітньо відомим оперним співаком, який загинув під час бойових дій на Донбасі. Саме його постать з’явився на новій монеті Національного банку України, повідомляє пресслужба установи.

Присвячена Герою України, кавалеру орденів “Золота Зірка”, “За мужність” І ступеня, лицарю свободи, волонтеру, учаснику бойових дій на сході України, воїну-добровольцю з позивним “Міф” – Василю Ярославовичу Сліпаку, - повідомляють у Нацбанку України.

Дизайн монети виглядає наступним чином: на аверсі монети вгорі розміщений малий державний герб України, праворуч від якого напис УКРАЇНА (півколом), у центрі на дзеркальному тлі - портрет Василя Сліпака, праворуч від нього — нотний рядок, номінал монети — 2 із графічним символом гривні, рік карбування монети — 2021 і логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України, ліворуч напис: ВАСИЛЬ СЛІПАК "МІФ" (унизу півколом). 

Зокрема у НБУ повідомили, що монету вже можна замовити на сайті Нацбанку. Її випустять тиражем у 35 000 штук.

Зазначимо, що ініціаторами створення пам'ятної монети стали українці, які проживають у Франції. Оскільки саме у Франції працював Василь Сліпак: він був солістом у Паризькій національній опері. Так у лютому 2021 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтримав ініціативу українців Франції й звернувся до НБУ з проханням створити пам'ятну монету на честь Сліпака.

Нагадаємо, що український оперний співак Василь Сліпак, який служив у ДУК "Правий сектор", загинув від кулі снайпера в районі Луганського 29 червня 2016 року

Читайте також
НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет
Національний банк України вже 21 травня цього року планує виставити на аукціон брухту 45,8 тонни виведених з обігу українських монет номіналами 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок.
НБУ, Visa та Mastercard підписали меморандум: комісії інтерчейндж поступово знижуватимуться до 0,9% НБУ, Visa та Mastercard підписали меморандум: комісії інтерчейндж поступово знижуватимуться до 0,9%
НБУ підписав Меморандум з платіжними системами Visa та Mastercard щодо поступового зниження комісії інтерчейндж. Це сприятиме здешевленню вартості безготівкових операцій та захисту інтересів українців.
В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці
В Україні найбільш поширеними в готівковому обігу є банкноти номіналом у 200 гривень, однак при цьому найменше користуються українці банкнотами у тисячу гривень.
Loading...
Load next