Нововведення пенсійного фонду: в Україні запрацювали електронні трудові (відео)

Нововведення пенсійного фонду: в Україні запрацювали електронні трудові (відео)
Закон України про облік трудової діяльності працівників в електронній формі уже набрав чинності. Внаслідок цього Україна має поступово відмовлятися від паперових трудових книжок.

Викидати паперові трудові книжки наразі не варто, оскільки перехід до цієї системи здійснюватиметься поступово. Закон передбачає п'ятирічний перехідний період: у цей період можна використовувати й паперову, і електронну форму трудової

Упродовж цього часу, Пенсійний Фонд вноситиме до Держреєстру соцстрахування відсутні дані про трудову діяльність працівників та перевірятиме інформацію, наявну в реєстрі з 2004-го року. Подати відомості про трудову діяльність зможе застрахована особа або сам страхувальник.

Зареєструвавшись на порталі електронних послуг Пенсійного Фонду України, а це можна зробити використавши кваліфікований електронний підпис або за допомогою системи ID.gov.ua, яка також підтримує банк-ID.

Тобто за допомогою банківської карти і відповідно подати сканкопії трудової книжечки. Виконати певні вимоги, відсканувати у форматах, які зазначені на порталі. Це UPG aбо PDF-формат, - повідомила заступниця начальника Головного управління ПФУ у Львівській області, Наталія Лужецька.

Опісля інформацію потрібно подати до пенсійного фонду, де її оцифрують і внесуть до реєстру застрахованих осіб. Такі нововведення, переконані у ПСУ, мають значні переваги.

Додамо, що за бажанням особи пенсійну виплату можна буде отримати з більш пізнього віку.

 

Читайте також
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
Е-лікарняні в Україні: що потрібно знати роботодавцям (відео) Е-лікарняні в Україні: що потрібно знати роботодавцям (відео)
Вже з червня по 31 серпня українські лікарі зможуть видавати як паперові довідки, так і електроні лікарняні. Рішення про вид документу медик ухвалюватиме самостійно, відповідно до вимог МОЗ.
Найпопулярніші професії в Україні: юристи та економісти залишаються лідерами серед безробітних Найпопулярніші професії в Україні: юристи та економісти залишаються лідерами серед безробітних
Такі професії як юрист та економіст зараз є надто затребуваними, оскільки український ринок праці доволі перенасичений працівниками у цих сферах. Так, батьки, які відправили своїх дітей вчитися на ці спеціальності, фактично прирікають їх на безробіття в майбутньому.
Loading...
Load next