Е-лікарняні в Україні: що потрібно знати роботодавцям (відео)

Е-лікарняні в Україні: що потрібно знати роботодавцям (відео)
Вже з червня по 31 серпня українські лікарі зможуть видавати як паперові довідки, так і електроні лікарняні. Рішення про вид документу медик ухвалюватиме самостійно, відповідно до вимог МОЗ.

Електронний лікарняний – запроваджено в Україні. Відтак, страхувальник або застрахована особа можуть увійти на електронний портал пенсійного фонду України та побачити відомості щодо тимчасової непрацездатності працівників, де записи залишатимуть сімейні лікарі.

Також роботодавець, зайшовши в електронний кабінет, зможе отримати інформацію і про трудовий стаж чи заробітну плату своїх підлеглих.

Ці всі нововведення дають можливість, як і скоротити можливість і часу, і оформлення лікарняного листка, і оформлення допомоги по тимчасовій непрацездатності. І скоротити час обігу інформаційного щодо лікарняного листка, - повідомила заступниця начальника Головного управління ПФУ у Львівській області Наталія Лужецька.

Додамо, що перехідний період запровадження електронних лікарняних триватиме до кінця серпня 2021-го року. Зокрема, повний перехід усіх медичних закладів країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 01 вересня 2021 року.

 

Читайте також
Нововведення пенсійного фонду: в Україні запрацювали електронні трудові (відео) Нововведення пенсійного фонду: в Україні запрацювали електронні трудові (відео)
Закон України про облік трудової діяльності працівників в електронній формі уже набрав чинності. Внаслідок цього Україна має поступово відмовлятися від паперових трудових книжок.
Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні
Українські заробітчани, які їдуть до Польщі на заробітки, будуть в обов'язковому порядку проходити вакцинацію від коронавірусу на українсько-польському кордоні.
Кордон України під контролем: як працюють українські прикордонники (відео) Кордон України під контролем: як працюють українські прикордонники (відео)
Прикордонники показали, як зараз вони наглядають за державним рубежем, щоб не допустити незаконний перетин кордону нелегалами.
Loading...
Load next