Візьми собаку на роботу: понад 200 компаній в Україні долучилися до щорічної акції (відео)

Візьми собаку на роботу: понад 200 компаній в Україні долучилися до щорічної акції (відео)
У цей день вже 9 рік поспіль по всій країні офісні працівники можуть привести на роботу своїх гавкатих друзів. Важливо те, що саме у Львові започаткували цю ініціативу.

Сьогодні по всій Україні усі офісні працівники беруть із собою на роботу своїх собак. Таким чином звичайний робочий день стає веселішим та активнішим, розповідають організатори.

До акції вирішила долучитися і львів'янка Анастасія. Вона взяла із собою на роботу свою улюбленицю Юкі. Та насправді для цієї красуні похід на роботу зі своєю господаркою уже звична справа.

Мені її шкода залишати вдома, вона сумує. Це все-таки стайна собака і тому вона завжди хоче бути в колективі, хоче уваги. Вона була дуже активна, і хотіла з усіма гратися. Не розуміла, чому усі сидять, хотіла щоб кидали м’яч. Але так-то вона вже звикла, вона спокійна, - зазначає Анастасія.

Долучитися до цієї акції вирішила і наша колега. Ілона - режисерка телеканалу «ПравдаТУТ Львів». А її французький бульдог Хічкок допомагав нам готувати до ефіру сьогоднішній випуск новини.

Хочемо зазначити, що й справді присутність тваринки в офісі сприяє бадьорому настрою, особливо під кінець виснажливого робочого тижня і, тим паче, тижня. 

Практично усі задоволені, сміються. Втішені фотографують, дехто трохи боїться, ну але поки що нормально. Не знаю, як далі буде. Практично усі задоволені, сміються. Втішені фотографують, дехто трохи боїться, ну але поки що нормально. Не знаю, як далі буде, - розповіла режисерка монтажу на телеканалі «ПравдаТУТ Львів» Ілона Руденко.
 

Але ж варто пам’ятати, що перед тим, як брати собаку з собою на роботу, варто подумати, а чи не наробить вона в офісі лиха. Тому насамперед ваш улюбленець має вас слухатися, а для цього, кажуть кінологи, ви маєте бути для нього лідером.  

Якщо ми кажемо, що чогось не можна, значить того не можна ні нині, ні завтра, ні після завтра. Й так само, те що можна. Так само й правила поведінки в сім’ї. Якщо одна людина в сім’ї  достеменно точно поводитися із собакою, а інший член сім’ї буде дозволяти собаці робити собаці ті речі, які забороняє перший. Тоді собака розумітиме, що є 2 лінії поведінки, 2 моделі поведінки. І їй можна обирати легшу для себе, -  стверджує кінолог ЛКП «ЛЕВ» Володимир Вань.

Варто зазначити, що ініціативу брати з собою на роботу чотирилапого започаткували саме у Львові 9 років тому представники компанії «Кормотех», які запозичили ідею з-за кордону. 6 років тому до неї доєдналися й інші міста України. 

Цьогоріч серед зареєстрованих учасників - понад 200 компаній. Найактивніше беруть із собою на роботу собак у Києві, а також Вінницькій та Львівській областях. 

Є навіть дослідження. Традиційно їх проводили британці про те, що контакт з твариною знімає це нервове напруження, яке в офісі часто трапляється, саме такі стресові ситуації. І однозначно, що тварина в офісі зближує людей між собою. І знову ж, чи через тактильний контакт, чи просто через присутність як таку, - розповів організатор акції Юрій Ковалюк. 

Загалом у світі такий досвід практикують вже понад 20 років. Головна ідея - закликати роботодавців бути дружніми до собак й таким чином пропагувати гуманне поводження з тваринами. 

 

Читайте також
У Львові провели соціальну акцію у пам’ять загиблих студентів внаслідок російської агресії (відео) У Львові провели соціальну акцію у пам’ять загиблих студентів внаслідок російської агресії (відео)
На стендах, виставлених на площі Ринок, розмістили понад 40 дипломів студентів з усієї України, які загинули у боротьбі за незалежність нашої держави.
"Нічого для нас без нас!": на Майдані пройшла акція в підтримку прав людей з інвалідністю (фото, відео) "Нічого для нас без нас!": на Майдані пройшла акція в підтримку прав людей з інвалідністю (фото, відео)
Учасники цієї акції вийшли з різноманітними плакатами та вимогами.
Loading...
Load next