Вікіпедія та JBL втрапили у скандал з картою України

Вікіпедія та JBL втрапили у скандал з картою України
В україномовній версії онлайн-енциклопедії "Вікіпедія" була мапа Росії з українським Кримом. А компанія JBL на своїй Instagram-сторінці розмістила ілюстрацією мапи України без окупованих територій.

Нещодавно в українській версії Вікіпедії у статті "Час у Росії" показали Крим, як частину території країни-агресора. На це звернули увагу користувачі мереж, і відразу виправили це.

Зокрема, представник ГО "Вікімедіа Україна" Антон Ященко дав коментар виданню "УНН", у якому зазначив, що в ситуації розберуться та "все буде добре".

Я вперше про це почув від вас. Ми не в курсі ситуації, але якщо коментувати, то маю наголосити, що у Вікіпедії немає, працівників, а редакторами є волонтери, яких дуже багато. Та не факт, що це зроблено навмисно. Ми будемо розбиратися у ситуації, тож все буде добре, - зазначив Процюк.

Компанія JBL на своїй Instagram-сторінці розмістила stories, у якому опитує своїх читачів з якого вони міста, проте на фоні була ілюстрація карти України без окупованих територій - Криму та Донбасу.

Щодо JBL, то після обурення користувачів на сторінці компанії з’явилася публікація із вибаченнями.

Ми офіційно приносимо вибачення перед всіма українцям за помилку. Наша позиція незмінна: "Ми вважаємо, що Крим, Луганськ та Донецьк — це територія України", — йдеться у пості.

Також у повідомлені йшлося, що склад команди вже змінили, а працівників, які причетні до цієї ситуації – звільнили. Зауважимо, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким передбачено покарання за публікацію карти України без окупованих територій. Порушники можуть сплатити штраф у розмірі 85 – 170 тисяч гривень.

В шапці профілю JBL вказано, що вони є офіційною сторінкою JBL в Україні та є офіційним дистриб'ютором JBL в Україні – "Карма Діджітал ЛТД".

Читайте також
ЄСПЛ призначив по €4500 компенсації переселенкам із Донбасу та Криму ЄСПЛ призначив по €4500 компенсації переселенкам із Донбасу та Криму
Європейський суд із прав людини визнав, що Україна порушила права внутрішньо переміщених осіб з окупованого Криму та Донбасу, не дозволивши їм голосувати на місцевих виборах у 2015 році.
На Донбасі зниклими безвісти залишаються понад 250 осіб, - Денісова На Донбасі зниклими безвісти залишаються понад 250 осіб, - Денісова
На окупованому Донбасі 258 українців зникли безвісти, у тому числі 67 військовослужбовців та резервістів.
Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів Росія планує видати до кінця року жителям ОРДЛО мільйон своїх паспортів
Вже до кінця 2021 року Російська Федерація планує видати свої паспорти майже 1 мільйону жителів Донбасу. Цим самим люди які отримають російські паспорти стануть громадянами РФ.
Loading...
Load next