На Донбасі зниклими безвісти залишаються понад 250 осіб, - Денісова

На Донбасі зниклими безвісти залишаються понад 250 осіб, - Денісова
На окупованому Донбасі 258 українців зникли безвісти, у тому числі 67 військовослужбовців та резервістів.

Уповноважена ВР із прав людини Людмила Денісова заявила, що зниклими безвісти при особливих обставинах на окупованих територіях Донецької та Луганської областей вважаються 258 осіб. Омбудсмен також додала, що серед зниклих людей є і 67 військовослужбовців та резервістів.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Наголосила на тому, що внаслідок збройної агресії РФ на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької та Луганської областей 258 осіб (у тому числі 67 військовослужбовців, резервістів) вважаються зниклими безвісти за особливих обставин. Робота щодо їх пошуку має здійснюватися у рамках Тристоронньої контактної групи, відповідно до Мінських домовленостей, втім процес наразі заблоковано російською стороною, - зазначила Денісова.

Під час зустрічі Денісова також звернула увагу на проблеми пошуку зниклих безвісти за особливих обставин в окупованому Криму та Севастополі.

Оскільки, за словами омбудсмена, з 2014 року в Україні задокументовано 43 випадки насильницьких зникнень на території півострова. Зокрема, Україна має у своєму розпорядженні дані лише про 11 випадків.

Читайте також
Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ Путін заявив, що Україна не хоче повертати собі Донецьк та Луганськ
Президент Російської Федерацій переконаний, що його країна зробила усе можливе для того, аби повернути Україні окуповані Донецьку та Луганську області.
У США занепокоєні пошкодженнями цивільної інфраструктури на сході України У США занепокоєні пошкодженнями цивільної інфраструктури на сході України
Посольство Сполучених Штатів Америки у Києві висловило своє занепокоєння повідомленнями про пошкодження цивільної інфраструктури на сході України.
Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото) Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото)
На Донбасі дівчина через мінне поле втекла з окупованих районів Донецької області (ОРДО). Вчора пізно ввечері вона вийшла до позицій українських військових.
Loading...
Load next