На стіні медичного центру у Львові з’явився новий мурал (відео)

На стіні медичного центру у Львові з’явився новий мурал (відео)
У Львові відкрили мурал, присвячений волонтерам-стоматологам, які лікують військових у зоні проведення ООС.

На стіні Центру стоматологічної імплантації і протезування “ММ” у Львові зображено лікаря-стоматолога, який рятує від зубного болю в польових умовах бійця на сході України. Про це повідомляє Dailylviv.

Автор муралу – художник Андрій Пальваль із Харкова, це перша його робота у Львові. Він відомий своїми масштабними полотнами у центрі та на сході України. Чоловік є автором найбільшого в Україні портрета Тараса Шевченка на фасаді 17-поверхового житлового будинку у Харкові.

Зокрема, Андрій зробив багато муралів в Авдіївці та малював для Правого сектора. Одного разу поїхав в польову клініку “ТриЗуб Дентал”, де бійцям допомагають стоматологічно та роблять зуби. Згодом зустрівся з лікарем-волонтером зі Львова, одним із ініціаторів проєкту “ТриЗуб Дентал” Мироном Угриним. Під час цієї зустрічі виникла ідея муралу у Львові, головною метою якого є об’єднати схід-захід України.

Він зазначив, що мурал розповідає про одну з численних імплантологічних операцій, зроблених у селі Карлівці Донецької області на базі польової клініки «Тризуб Дентал».

До того ж, фото з операційної, де працював Мирон Угрин, стало ескізом, а потім і повноцінним муралом на стіні медичного центру у Львові, - розповів художник.

Також автор зазначив, що хотів би намалювати у Львові таку постать, як Андрей Шептицький або Йосип Сліпий.

 

Читайте також
"Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні "Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні
Послугу можна буде отримати за 1 робочий день без відвідування 3 установ, 30 днів очікування та папірців.
Loading...
Load next