День працівників радіо, телебачення і зв'язку України святкуємо 16 листопада  

День працівників радіо, телебачення і зв'язку України святкуємо 16 листопада  
Журналістика ― це і служба, і творчість, і вистава, і гра.

Цей день має давнє коріння, адже за радянських часів професійне свято відзначали 7 травня. Дату встановили 1945 року, під час святкування 50-річчя створення радіо Олександром Поповим.  

1951 році у Харкові група радіоаматорів почала перші телевізійні пересилання по електронній системі з високою чіткістю зображення.   

5 листопада 1951 року відбулася перша професійна телетрансляція з Київського телецентру на Хрещатику, 26. 

1994 року, після здобуття Україною незалежності, Укртелерадіокомпанія запропонувала керівництву країни зробити 16 листопада професійним святом для працівників радіо та телевізійної сфер. Тому у переддень 70-річчя початку радіомовлення в Україні, був виданий відповідний указ.  Адже саме 16 листопада 1924 року в Харкові вийшла в ефір перша вітчизняна радіопередача.  Тоді перші слова з гучномовців прозвучали о 19:00:

 Алло! Говорить Харків! Усім, усім, усім! Працює перша в Україні радіотелефонна станція! 

Люди, які працюють у цій сфері, віддані та дуже цілеспрямовані, адже радіо- та теленовини виходять щодня, у будь-яку пору року та за будь-якої погоди. Вони роблять усе,  щоб у нас працювали мобільні телефони й Інтернет, щоб ми були в курсі останніх подій. 

Вітаємо найпопулярніший регіональний телеканал серед львів’ян  «ПравдаТУТ Львів» та його творців з професійним святом. Нехай сюжети монтуються, креатив не має меж, а правдива журналістика процвітає у стінах Media Group ПравдаТУТ Львів. Потужна команда, що прагне до цілі, обов’язково отримує визнання. Невичерпного натхнення, колеги!

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Лоукостер Wizz Air запустить з чотирьох міст України 26 нових авіарейсів Лоукостер Wizz Air запустить з чотирьох міст України 26 нових авіарейсів
Також представники лоукостера додали, що планують розмістити в Україні додатково ще 7 своїх літаків, збільшивши їх загальну кількість з чотирьох до одинадцяти.
Зміна в розкладі руху поїздів харківського напрямку Зміна в розкладі руху поїздів харківського напрямку
Для виконання планових ремонтних робіт по станції Люботин АТ «Укрзалізниця» тимчасово змінює розклад поїздів харківського напрямку на період з 15 по 20 грудня.
"Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні "Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні
Послугу можна буде отримати за 1 робочий день без відвідування 3 установ, 30 днів очікування та папірців.
Loading...
Load next