Нацрада оштрафувала "1+1": канал транслював в Україні серіал російською мовою

Нацрада оштрафувала "1+1": канал транслював в Україні серіал російською мовою
Телеканал "1+1" транслював серіал російською мовою з українськими субтитрами, що є порушенням законодавства.

Сьогодні, 15 липня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканал "1+1" на понад 71 тисячу гривень за трансляцію серіалу "Кухня" російською мовою. Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Позапланову безвиїзну перевірку мовнику було призначено на звернення громадянина Максима Ковбика, який скаржився на неправомірну трансляцію в ефірі телеканалу "1+1" із 13 квітня по 30 травня 2020 року серіалу "Кухня" недержавною мовою. Моніторинг Національної ради відбувся у період із 27 квітня по 5 травня, - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що за результатами перевірки було встановлено, що трансляція серіалу "Кухня" російською мовою з українськими субтитрами є порушенням вимог абзацу другого частини п’ятої статті 10 Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Нацрада призначила штраф у розмірі 5% суми ліцензійного збору, що для телеканалу "1+1" становить 71 488,95 грн.

Зазначимо, що "Кухня" - це російський комедійний серіал, присвячений проблемам колективу елітного ресторану французької кухні "Claude Monet". Вперше з’явився на телебаченні у 2012 році та здобув чималу популярність серед українських глядачів. Наразі вже вийшло 6 сезонів серіалу.

Читайте також
Серіал "Свати" продовжили транслювати російською: глядачам не сподобався український дубляж (відео) Серіал "Свати" продовжили транслювати російською: глядачам не сподобався український дубляж (відео)
Компанія "1+1 медіа" вирішила транслювати свої фільми та серіали мовою оригіналу. Відповідне рішення група ухвалила після критики українського дубляжу серіалу "Свати".
Нацрада оштрафувала два телеканали на 25 тис. грн за відсутність української мови в ефірі Нацрада оштрафувала два телеканали на 25 тис. грн за відсутність української мови в ефірі
Частка української мови на телеканалах складала не більше 8%.
Нові дорожні знаки вже з 1 листопада стоятимуть на дорогах України: як вони виглядатимуть Нові дорожні знаки вже з 1 листопада стоятимуть на дорогах України: як вони виглядатимуть
З 1 листопада набувають чинності зміни до правил дорожнього руху. В Україні з'являться нові знаки.
Loading...
Load next