Нацрада оштрафувала два телеканали на 25 тис. грн за відсутність української мови в ефірі

Нацрада оштрафувала два телеканали на 25 тис. грн за відсутність української мови в ефірі
Частка української мови на телеканалах складала не більше 8%.

 10 лютого Національна рада оштрафувала два телеканали порушення законодавства щодо ведення передач українською мовою: ТОВ "Наш 365" і ТОВ "Наша Прага", які мовлять із логотипом "НАШ".  Сума штрафу становить 5% збору, сплаченого компаніями за отримання ліцензії.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Нацраду з питань телебачення та радіомовлення.

В ході перевірки було становлено, що за період із 8 по 14 липня 2021 року на телеканалі "НАШ" (ТОВ "Наш 365") українською мовою були в ефірі 2 год 26 хв передач, що становить 8,71%. А обсяг передач недержавною мовою становив 25 год 34 хв або 91,29%.

Водночас ці показники на телеканалі "Максі-ТВ" (ТОВ "Наша Прага" були відповідно 2 год 25 хв (8,68%) і 25 год 35 хв (91,32%).

Нагадаємо, відповідно до частини другої статті 10 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", частка передач українською мовою в ефірі супутникових телеканалів має становити не менше ніж 75 відсотків загальної тривалості передач та/або фільмів.

Крім того, в ефірі телеканалу "НАШ" передачі власного виробництва у повторі транслювались недержавною мовою без субтитрування українською. Це порушує вимоги абзацу третього частини п’ятої статті 10 профільного Закону.

Сума штрафу для кожної з компаній ТОВ "Наш 365" і ТОВ "Наша Прага" становитиме 24 934,05 грн.

Вказано також, що на засіданні Національна рада застосувала до ТОВ "Наш 365" і ТОВ "Наша Прага" санкції штрафу і звернення до суду про анулювання ліцензії через поширення в ефірі мови ворожнечі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Києві дівчину не взяли на роботу, бо вона розмовляє українською мовою (відео) У Києві дівчину не взяли на роботу, бо вона розмовляє українською мовою (відео)
Співробітниця компанії, в якій хотіла працювати дівчина, сказала, що україномовній колезі буде некомфортно в колективі, тому що там всі спілкуються російською.
З'їздила до Лукашенка: Нацрада має питання до медведчуківської ведучої Діани Панченко (відео) З'їздила до Лукашенка: Нацрада має питання до медведчуківської ведучої Діани Панченко (відео)
Раніше журналістка "Першого незалежного" Діана Панченко дебютувала у ролі ведучої на "Слов'янському Базарі" у Вітебську й також відвідала пресконференцію з нагоди "річниці" президентства Лукашенка у Білорусі.
Нацрада оштрафувала проросійські телеканали "НАШ" та "NewsOne" Нацрада оштрафувала проросійські телеканали "НАШ" та "NewsOne"
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала два телеканали "НАШ" і "Newsone" внаслідок розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі й ненависті.
Loading...
Load next