Незаконне щеплення вакциною Pfizer: МОЗ звернулося до правоохоронців

Незаконне щеплення вакциною Pfizer: МОЗ звернулося до правоохоронців
Для того, аби з’ясувати чи дійсно в одній із приватних лікарень вакцинують від COVID-19 препаратом Pfizer, МОЗ скерувало звернення до правоохоронців.

Міністерство охорони здоров'я звернулося до Національної поліції та МВС через повідомлення ЗМІ про те, що приватна київська клініка незаконно щеплює пацієнтів від коронавірусу препаратом Pfizer. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю «РБК-Україна».

На цей факт відразу відбулося реагування. За моїм підписом пішло звернення до Нацполіції і МВС, оскільки тут немає чого перевіряти. Жодна комерційна вакцина проти COVID-19 від будь-якого виробника в Україну не завозилася, тому вона не може продаватися на території України, — заявив Ляшко.

Щодо інформації про 500 доз Johnson & Johnson для працівників приватної фірми, міністр зазначив, що вона була привезена як гуманітарна допомога, для певної компанії, але не продавалася. А також  ця приватна клініка в не є в переліку закладів, які отримують виплати за проведення щеплення.

Їм передають вакцину, і вони безоплатно проводять щеплення, як державні, так і комунальні заклади. Цієї клініки в тому переліку немає, - запевнив міністр.

Нацполіція вже відкрила провадження і внесла цю справу в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Наразі триває розслідування.

Нагадаємо, що українську Instagram-блогерку Аліну Френдій підозрюють у незаконній вакцинації препаратом Pfizer. Нещодавно дівчина в соцмережі показала, що йде з чоловіком вакцинуватися у приватну клініку вакциною американського виробництва. Проте, згодом видалила відео, а натомість виклала нове – без відміток препарату та медзакладу.

Читайте також
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 10 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 10 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
В Україні з 21 липня отримати щеплення від COVID-19 зможе кожен - Ляшко В Україні з 21 липня отримати щеплення від COVID-19 зможе кожен - Ляшко
Всі дорослі від 18 років можуть вакцинуватися у найближчому пункті масового щеплення. Тепер не потрібно записуватись заздалегідь у "Дії".
Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців
Громадяни України, які повністю вакциновані можуть подорожувати Бельгією та Данією. За інформацією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, ці країни зберегли право безвізового режиму.
Loading...
Load next