В Україні з 21 липня отримати щеплення від COVID-19 зможе кожен - Ляшко

В Україні з 21 липня отримати щеплення від COVID-19 зможе кожен - Ляшко
Всі дорослі від 18 років можуть вакцинуватися у найближчому пункті масового щеплення. Тепер не потрібно записуватись заздалегідь у "Дії".

Міністерство охорони здоров’я розпочинає п'ятий етап вакцинації від COVID-19, з 21 липня всі дорослі від 18 років можуть зробити щеплення. Про це на брифінгу повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко. 

З 21 липня всі дорослі старше 18 років, які хочуть вакцинуватися, можуть зробити щеплення. Ви можете вакцинуватися у найближчому пункті щеплення, центрі масової вакцинації, або до вас може приїхати мобільна бригада, якщо ви записані в чергу як організований колектив, в якому працює понад 50 осіб, – сказав міністр.

За словами Ляшка, записатися на вакцинацію можна за телефоном реєстратури пункту щеплення, чи контакт-центрів масової вакцинації або отримати щеплення в порядку живої черги. Також міністр зазначив, що голови ОДА вже отримали доручення відкрити центри вакцинації в кожному районному центрі та забезпечити до них довезення людей.  

Оскільки, МОЗ готується до потенційного зростання випадків захворювання на коронавірус через новий штам вірусу "Дельта". 

Зокрема, у МОЗ повідомили, що станом на 20 липня в Україні проведено 4 179 663 щеплення від COVID-19, повністю вакциновані 1 461 875 людей – це медики, освітяни, військові соціальні працівники та інші.

Нагадаємо, що нещодавно Віктор Ляшко заявив, що найближчим часом Євросоюз затвердить вакцину CoronaVac китайського виробника Sinovac, якою щеплюють всіх охочих українців. Це дозволить громадянам України подорожувати у країни ЄС.
 

Читайте також
Україна може виготовляти вакцини за патентами Pfizer і Merck, — Ляшко Україна може виготовляти вакцини за патентами Pfizer і Merck, — Ляшко
Попередні дані показували, що таблетки від Merck зменшують ймовірність госпіталізації на 50%.
МОЗ рекомендує щепити вакциною проти COVID-19 дітей старших 12 років МОЗ рекомендує щепити вакциною проти COVID-19 дітей старших 12 років
Для щеплення дітей використовуватимуть вакцину Pfizer.
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Loading...
Load next