Уряд виділить майже мільярд гривень на ноутбуки для 60 тисяч вчителів

Уряд виділить майже мільярд гривень на ноутбуки для 60 тисяч вчителів
Вже цього року Кабінет Міністрів забезпечить понад 60 000 вчителів якісною технікою. Завдяки цьому освітяни зможуть зробити процес навчання більш сучасним і доступним.

Мінцифра та Міносвіти цьогоріч планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів. У держбюджеті-2021 виділять 980 млн грн субвенції на придбання техніки. Про це повідомили на сайті Міністерства цифрової трансформації.

Зазначають, що пандемія змінила освітній процес, не у всіх вчителів була технічна можливість навчати дітей у форматі зум-конференцій. 

У повідомленні йдеться, що в бюджеті-2021 передбачено 1 млрд гривень додаткового фінансування на боротьбу з COVID-19 та його наслідками в школах. 980 млн гривень з них виділено саме на придбання ноутбуків для вчителів. 

Вже цього року ми забезпечимо понад 60 000 вчителів якісною технікою… Наша мета – зробити так, щоб у кожного вчителя був власний персональний комп’ютер, доступ до швидкісного інтернету і ще більше можливостей для навчання дітей, – повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

 

У Міністерстві цифрової трансформації очікують, що середня вартість одного ноутбука сягатиме 20 тисяч гривень. 

Міністр освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький наголосив, що проєкт «Ноутбук кожному вчителю» зародився не лише як відповідь на пандемію.

Проте питання технічного забезпечення працівників будь-якої сфери (в тому числі освітньої) не має сьогодні розглядатися як розкіш, оскільки це базова необхідність для нормальної роботи сучасної людини, - зазначив він. 

У наказі МОН прописані вимоги до техніки. Це гарантія того, що комп’ютери будуть високої якості. 

Читайте також
"У школу ми підемо в повноформатному режимі" - Шкарлет "У школу ми підемо в повноформатному режимі" - Шкарлет
Навчання з 1 вересня школярі розпочнуть у звичайному повноформатному режимі. Далі все залежатиме від епідеміологічної ситуації з COVID-19 в Україні та кількості вакцинованих педагогів.
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
"Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео) "Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео)
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує впроваджувати повний локдаун у всій країні.
Loading...
Load next