Міносвіти дало роз’яснення щодо нового навчального року

Міносвіти дало роз’яснення щодо нового навчального року
МОН надіслало керівникам управлінь освіти та директорам шкіл листі-роз’яснення щодо початку нового навчального року. Зокрема, у ньому йдеться про особливості навчання під час карантину.

В Україні новий навчальний рік у школах розпочнеться 1 вересня 2021 року і триватиме найпізніше до 1 липня 2022 року.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Освітній процес у школах розпочинається у День знань – 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року, - йдеться у повідомленні.

Структура і тривалість навчальних року, тижня, дня, занять, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу в межах часу, передбаченого освітньою програмою, з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо. 

У МОН наголосили, що організація освітнього процесу не повинна призводити до перевантаження учнів. Упродовж навчальних занять слід проводити вправи з рухової активності та вправи гімнастики очей.

У міністерстві додали, що у 2021/2022 навчальному році освітній процес у школах організовується "з неухильним дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину".

В умовах пандемії навчання за потреби може відбуватися з використанням технологій дистанційного навчання відповідно до положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти, - зазначили у МОН.

Крім того, згідно з законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)", на період встановлення карантину власник установи, організації або уповноважений орган може змінювати режим роботи закладу.

Читайте також
Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами
У "жовтій" зоні карантину відвідування шкіл буде можливе лише за умови, якщо не менше як у 80% працівників закладу освіти будуть вакциновані. Однак, у "червоній" зоні 100% працівників закладу освіти повинні мати документ про повну вакцинацію.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону
На Закарпатті 21 територіальна громада досі не забезпечила достатнього рівня вакцинації серед педагогів. Так, лише у 5 територіальних громадах є школи з більше ніж 80% вакцинованого персоналу.
Loading...
Load next