Лукашенко може шантажувати Україну присутністю російських військ - Тихановська

Лукашенко може шантажувати Україну присутністю російських військ - Тихановська
Тихановська наголосила, що режим Лукашенка може використовувати присутність російських військ на території Білорусі для шантажу України та західних сусідів. На її думку, загрози можуть бути найрізноманітніші.

Присутність військ Росії в Білорусі Олександр Лукашенко може використати для тиску на Україну та західних сусідів, про це наголошує лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська під час зустрічі з громадою у Нью-Йорку.

Про це інформує Укрінформ. 

Режим (Лукашенка) може використовувати наявність російських військ для шантажу західних сусідів та України. Загрози можуть бути найрізноманітніші, - запевняє Тихановська. 
 

За її словами, війська Росії не загрожують демократичним змінам у країні. Спільні військові навчання у Білорусі проводять досить часто.

Лідерка білоруської опозиції наголосила, що українці підтримують Білорусь. Зокрема, приймають переселенців та надають їм можливість працевлаштовуватися. Та водночас, на її думку, Україна обережно висловлює офіційну позицію, тому що самопроголошений президент Олександр Лукашенко схильний до шантажу.

Ми відчуваємо цю підтримку, в нас відбувається спілкування на високому рівні з представниками України, потрохи укріплюємо цей зв'язок і надалі, - додала білоруська політикиня.
 

Зазначимо, що Світлана Тихановська прибула до Вашингтона 18 липня 2021 року. Її робочий візит тривав з 19 до 25 липня. Вона провела низку зустрічей з представниками влади та білоруської громади у Вашингтоні та Нью-Йорку.

 

 

 

Читайте також
Лукашенко планує розмістити ракетні комплекси на кордоні з Україною Лукашенко планує розмістити ракетні комплекси на кордоні з Україною
Білорусь планує закупити у Росії озброєння на понад мільярд гривень. За словами президента країни Олександра Лукашенка, вона "знадобиться" на кордоні з Україною.
Loading...
Load next