В українських річках є речовини, що входять до препаратів з «ковідного протоколу»

В українських річках є речовини, що входять до препаратів з «ковідного протоколу»
Скринінг трьох головних водних басейнів показав, що в порівнянні з країнами Європи "у нас не найгірша ситуація".

У головних річках України виявили залишки медичних препаратів, які застосовуються в лікуванні коронавірусних захворювань. Про це заявив заступник міністра екології та природних ресурсів Михайло Хорєв в ефірі телеканалу «Дом».

Він розповів, що недавно було проведено первинний аналіз (скринінг) трьох головних річок, води яких використовуються для водопостачання населення — Дніпра, Дністра і Сіверського Дінця.

Перевіряли воду на 3200 речовин — це цільовий скринінг, тобто коли у вас є конкретний перелік і ви шукаєте. А також вода досліджувалася на 64 000 речовин — це просто припущення, що вони можуть бути чи ні. Згідно з результатами, дійсно, якісь забруднювальні речовини є, - сказав Хорєв.

Екологи з'ясували, що в українських водах відзначається дуже велика кількість цинку. 

І зараз ми вивчаємо — залежить це від сезону чи ні. І вже є припущення, що це взагалі природний стан, що води України просто містять підвищений вміст цинку. Бо скрізь, де здійснювали скринінг, — Сіверський Донець, Дніпро, Дністер — у всіх пробах перевищення цинку. Ось таке спостереження, - повідомив заступник міністра.

За його словами, також виявлені пестициди. Фіксуються і метали, при цьому в воді фактично немає ртуті. До того ж, є сліди фармпрепаратів у воді.

Заступник міністра зазначив, що останні тенденції стану води пов'язані з пандемією коронавірусу.

"Ковідних" препаратів дуже багато. Те, що входить саме до "ковідного" протоколу, саме ці речовини зараз у нас у воді. Ми це фіксуємо. Ми ж з вами вживаємо таблетки. Велика кількість людей лікується, і це все потрапляє туди, — акцентував Хорєв.

Він також додав, що скринінг трьох головних водних басейнів показав, що в порівнянні з країнами Європи "у нас не найгірша ситуація".

Боятися, насправді, поки що нічого. Ми не можемо сказати, що у нас стан значно гірший, ніж у сусідів у Європі, бо немає ще глибинних досліджень, ми їх тільки почали. Дослідження за водною рамковою директивою займають 3 роки. Оцінюється досить великий спектр, — уклав Хорєв.

Заступник міністра наголосив, що словаки, які робили у нас скринінг, залишилися задоволені результатом. Вони сказали, що загалом ваші річки перебувають у набагато кращому стані, ніж усі про них думають. 

Читайте також
Дніпро вмирає: у мережі показали жахливий вигляд води у річці (відео) Дніпро вмирає: у мережі показали жахливий вигляд води у річці (відео)
На річці Дніпро рибалки з човна зняли на відео зелену воду, яка була густуватою. За словами однієї жінки, на річці був сморід, і риба просто вмирала.
Хутрові ферми в Україні: виробництва "вбивають" екологію та забирають життя тисяч тварин (відео) Хутрові ферми в Україні: виробництва "вбивають" екологію та забирають життя тисяч тварин (відео)
Виробництво хутрових виробів та купівля одягу із натурального хутра вимірюється не у гривнях чи євро, а у життях невинних тварин. Так, кількість тварин, яка потрібна для виготовлення однієї шуби залежно від виду в середньому становить - 250 білок і шиншил, 90 соболів, 20 рисей чи 45 вбитих норок.
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
Loading...
Load next