Захоплення Кабміну: колишнього бійця "Айдару" взяли під варту

Захоплення Кабміну: колишнього бійця "Айдару" взяли під варту
Для адвокатів Прохнича рішення суду виявилося несподіваним. Вони вимагали для затриманого цілодобовий домашній арешт, на можливість лікування чи реабілітацію. 

Сьогодні, 6 серпня, колишньому бійцю "Айдару" Володимиру Прохничу, який захопив приміщення Кабінету міністрів та погрожував підірвати гранату, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє "Українська правда". 

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання про тримання під вартою на строк досудового розслідування до 27 вересня включно.

Захист Прохнича назвав рішення неочікуваним - сподівалися на цілодобовий домашній арешт, на можливість лікування чи реабілітацію. 

Адвокати також розповіли, що у липні була річниця смерті друга Прохнича, і це вплинуло на те, що він вчинив напередодні. 

Прокурор вимагав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Адвокати очікують, що комплексна психолого-психіатрична експертиза відповість, чи ветеран на час вчинення правопорушення міг керувати своїми діями та давати їм звіт, а також чи перебував тоді у стані афекту чи душевного хвилювання. Її проведуть незабаром.

Нагадаємо, що у середу, 4 серпня невідомий чоловік тримаючи в руках предмет, схожий на гранату прорвався до Кабміну, погрожуючи підірвати пристрій. Спецоперація зі затримання чоловіка завершилася успішно. Правоохоронці вели перемовини з чоловіком.

Читайте також
У Чернігові судитимуть чоловіка за непристойний напис на паркані про Зеленського (відео) У Чернігові судитимуть чоловіка за непристойний напис на паркані про Зеленського (відео)
Жителя Чернігова Олександра Тарнавського звинувачують в образі президента через графіті "Зєля, х**ло", його будуть судити.
Головні новини України за 2 серпня Головні новини України за 2 серпня
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Зізналась в любові до Росії: блогерка подала до суду на офіцера ЗСУ "Штірліца" (відео) Зізналась в любові до Росії: блогерка подала до суду на офіцера ЗСУ "Штірліца" (відео)
Дівчина стверджує, що інформація, яку поширює військовий, є "сфальсифікованою і помилковою". Окрім цього вона стверджувала, що ролик було сфальсифіковано, і назвала "Штірліца" ганьбою української армії. Онацька також повідомляла, що збирає документи для судового позову.
Loading...
Load next