Помер український художник та директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд

Помер український художник та директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд
Сьогодні передчасно пішов із життя директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд.

На 60-му році життя помер український художник, очільник Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд. Про це повідомляє The Babel.

Цю інформацію "Бабелю" підтвердили в самому музеї.

Ройтбурд народився у 1961 році в Одесі, закінчив художньо-графічний факультет Одеського педагогічного інституту. Наприкінці 2017 року Ройтбурд виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею. Попри спротив депутатів облради, які не проголосували за його кандидатуру, 19 березня 2018 року Одеська облдержадміністрація уклала з ним контракт на 5 років.

Пізніше музей на своїй сторінці теж підтвердив смерть Ройтбурда. "Прощання, попередньо, відбудеться 11—12 серпня. Як тільки будуть відомі деталі, ми повідомимо про них додатково", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що художник помер через хворобу, з якою він боровся тривалий час. В останньому своєму інтерв'ю діяч культури розповідав, що він погано спить і ходить. На фото було помітно, що він сильно схуд і змінився зовні. Тоді Ройтбурд погодився лише на 2 знімки.

Зазначимо, що у коментарі журналістам митець зізнається, що його самопочуття погіршилося, зокрема, і через війну з місцевою владою.

Читайте також
Одеський кінофестиваль: гран-прі отримала стрічка "Стоп-Земля" (відео) Одеський кінофестиваль: гран-прі отримала стрічка "Стоп-Земля" (відео)
Журі 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю визначило цьогорічних переможців конкурсу.
У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото) У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото)
Багатонаціональні військові навчання триватимуть з 28 червня до 10 липня і будуть наймасштабнішими за останні 20 років.
У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб
Близько трьох тисяч людей взяли участь у заходах, які були присвячені сьомій річниці трагічних подій, що трапились 2 травня 2014 року. Тоді загинуло 48 осіб, а також понад 200 людей були поранені.
Loading...
Load next