Міністр культури розкритикував дрифт на Софійській площі (відео)

Міністр культури розкритикував дрифт на Софійській площі (відео)
Ткаченко переконаний, що за подібні інциденти варто накладати штрафи або заборону. Він закликав Національну поліцію та КМДА ретельно розслідувати інцидент на Софійській площі. 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко різко розкритикував зйомки екстремального водіння біля Софії Київської в центрі Києва. Своє невдоволення він висловив у Telegram.

Багато хто вже бачив відео екстремального водіння на Софійській площі навкруги пам'ятника Богдану Хмельницькому. Я навіть не намагаюся уявити, щоб хтось у світі дозволив собі влаштовувати такий дрифт у підтвердженій буферній зоні ЮНЕСКО, – написав Ткаченко.

Міністра культури зазначив, що тут навіть справа не в засміченій бруківці, яку "добре, що вже відмивають".

А в, по-перше, жахливому, неналежному ставленні до нашої культури. По-друге – відношенні до безпеки людей довкола. І, по-третє – до законодавства України, адже дозволів на це не давало ані наше міністерство, ані заповідник "Софія Київська".

Уявіть себе таке, наприклад, у Ватикані – на площі Святого Петра. Або перед собором Нотр-Дам де Парі. Впевнений, усі учасники перегонів, як і організатори рекламних зйомок, були б або покарані, або б заплатили штрафи, – наголосив міністр.

Ткаченко закликав Національну поліцію та КМДА ретельно розслідувати інцидент на Софійській площі. 

На його думку, цей інцидент є приводом, щоб його міністерство "мало важелі накладати штрафи або заборону, якщо таке буде відбуватись біля історичних пам'яток".

Нагадаємо, що сьогодні зранку на Софійській площі в центрі Києва два гоночних авто влаштували дрифт. Відомо, що відбувались рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. 

Читайте також
Дрифтер Red Bull розповів свою версію подій щодо зйомок реклами на Софійській площі Дрифтер Red Bull розповів свою версію подій щодо зйомок реклами на Софійській площі
Автогонець зазначив, що після публічного обговорення інциденту він став отримувати погрози та негативні повідомлення.
Дрифт на Софійській площі: в машині була співачка Alyona Alyona (відео) Дрифт на Софійській площі: в машині була співачка Alyona Alyona (відео)
У центрі Києва на Софійські площі дрифтували автомобілі з брендом виробника енергетичних напоїв Red Bull, які знімали рекламний ролик та викликали обурення киян через забруднення плитки.
Дрифт на Софійській площі: Міністерство культури звернувся до правоохоронців Дрифт на Софійській площі: Міністерство культури звернувся до правоохоронців
Українська реперка Alyona Alyona, яка також брала участь у зніманні реклами, отримала повістку прийти на допит.
Loading...
Load next