У День Незалежності над Києвом пролетить авіація НАТО

У День Незалежності над Києвом пролетить авіація НАТО
Під час святкового параду до Дня Незалежності українці побачать КС-135 "Стратотанкер" ВПС США та Р-8 "Посейдон" ВМС.

Над Хрещатиком у День Незалежності, 24 серпня, пролетить авіація НАТО - це будуть винищувачі США, Великої Британії, Польщі та Словаччини. Зокрема, повітряні судна КС-135 Стратотанкер ВПС США та Р-8 Посейдон ВМС можна буде побачити завтра о 12.00 над центральною вулицею столиці, повідомляє "РБК-Україна".

Проліт авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів включено у план заходів оприлюднений Кабінетом Міністрів України,  - повідомляє видання.

Так, у військовому параді 24 серпня візьмуть участь:

  • польські багатоцільові винищувачі F-16;
  • словацькі гелікоптери UH60 Black Hawk та транспортні літаки C-27 Spartan;
  • британські винищувачі Eurofighter Typhoon.

Зокрема, участь у військовому параді до 30-річниці незалежності України візьме також бойова та транспортна авіація Повітряних сил ЗСУ та підрозділів Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, що під час параду з нагоди святкування 30-річчя Дня Незалежності України над головною вулицею столиці Хрещатиком, пролетить транспортний літак "Мрія" — найбільший вантажний літак у світі. Він замикатиме повітряну колону з військових вертольотів, літаків-винищувачів, штурмовиків, бомбардувальників та військово-транспортних суден.

Відомо, що спроєктований і збудований літак на ДП “Антонов” може перевозити надважкий і надгабаритний вантаж не лише всередині фюзеляжу, а й на зовнішній підвісці.

Читайте також
Найбільший літак у світі "Мрія" пролетить на параді до Дня Незалежності (відео) Найбільший літак у світі "Мрія" пролетить на параді до Дня Незалежності (відео)
Під час параду з нагоди святкування 30-річчя Дня Незалежності України над головною вулицею столиці Хрещатиком, пролетить транспортний літак "Мрія" — найбільший вантажний літак у світі.
МАУ скасували рейси до Польщі через заборону польотів над Білоруссю МАУ скасували рейси до Польщі через заборону польотів над Білоруссю
Українська авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) не відновлюватиме з 18 червня польоти до Польщі, як планувала раніше. Таке рішення зумовлене необхідністю облітати територію Білорусі.
Авіація Нацгвардії врятувала життя пацієнтів, завдяки терміновому транспортуванню органів Авіація Нацгвардії врятувала життя пацієнтів, завдяки терміновому транспортуванню органів
Авіація Нацгвардії допомогла транспортувати до Києва органи донорки із Запоріжжя. Завдяки цьому медики врятують життя інших пацієнтів, в тому числі 11-річного хлопчика та жінки у якої виявили цироз печінки.
Loading...
Load next