Найбільший літак у світі "Мрія" пролетить на параді до Дня Незалежності (відео)

Найбільший літак у світі "Мрія" пролетить на параді до Дня Незалежності (відео)
Під час параду з нагоди святкування 30-річчя Дня Незалежності України над головною вулицею столиці Хрещатиком, пролетить транспортний літак "Мрія" — найбільший вантажний літак у світі.

Найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" візьме участь у військовому параді на честь Дня незалежності України та пролетить над Хрещатиком. Він замикатиме повітряну колону з військових вертольотів, літаків-винищувачів, штурмовиків, бомбардувальників та військово-транспортних суден, повідомляють в Укроборонпромі.

"Мрія" пролетить над Хрещатиком та замикатиме повітряну колону Мі-8, Мі-14, Мі-24, Су-27, МіГ-29, Іл-76 та цілого сімейства "Ан" – Ан-70, Ан-26, Ан-72, Ан-32П, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, відомо, що спроєктований і збудований літак на ДП “Антонов” може перевозити надважкий і надгабаритний вантаж не лише всередині фюзеляжу, а й на зовнішній підвісці.

22 березня 1989 р. "Мрія" з вантажем 156,3 тонн піднялася в повітря і за 3 години 45 хвилин польоту встановила 110 світових рекордів за швидкістю, висотою польоту та вантажопідйомністю. А вже 11 вересня 2001 р. "Мрія" встановила 124 світових і 214 національних рекордів, - зазначають в Укроборонпромі.

Зауважимо, що за інформацією Міністерства внутрішніх справ, цьогоріч у параді також братимуть участь авіаційні підрозділи МВС, які залучать шість гелікоптерів EC-225LP (по три від Національної гвардії та ДСНС) і три H-145 від Національної поліції. 

Нагадаємо, що учора, 18 серпня, у столиці відбулась перша репетиція з нагоди 30-річчя Незалежності України. Участь у ній взяла також і “Мрія”. Загалом у Києві заплановано три репетиції – 18, 20 та 22 серпня, під час яких із 15:30 до 01:15 заплановане тимчасове обмеження руху транспортних засобів низкою вулиць міста.

Також під час першої репетиції військового параду до Дня Незалежності в Києві військові хором під звук барабанів заспівали відому пісню про президента Російської Федерації - "Путін х**ло".

Читайте також
30-річниця Дня Незалежності: масштабне святкування у центрі Києва (відео) 30-річниця Дня Незалежності: масштабне святкування у центрі Києва (відео)
24 серпня Україна відзначає 30-річчя Незалежності. У Києві відбувся військовий парад, уперше за роки Незалежності за участю авіації та підрозділів кінологів.
Візьме участь у заходах до Дня Незалежності: в Україну прибув військовий оркестр США (відео) Візьме участь у заходах до Дня Незалежності: в Україну прибув військовий оркестр США (відео)
У День Незалежності України, 24 серпня, в Києві на Хрещатику відбудеться святковий парад Збройних сил України. Ймовірно, що оркестр ВМС США також візьме участь у ньому й пройдеться "коробкою" по головній вулиці столиці.
У центрі Києва почалася репетиція параду до Дня Незалежності (відео) У центрі Києва почалася репетиція параду до Дня Незалежності (відео)
На вулиці Хрещатик у Києві проводять першу репетицію параду військ з нагоди Дня Незалежності України.
Loading...
Load next