Критикували Кримську платформу: 15 тисяч ботів працювати на Росію у Києві (фото)

Критикували Кримську платформу: 15 тисяч ботів працювати на Росію у Києві (фото)
СБУ ліквідувала велику ботоферму в Києві, яка на замовлення з Росії критикувала "Кримську платформу". Загалом проросійські дії здійснювались з 15 тисяч акаунтів, які публікували свої дописи від імені "пересічних громадян".

Українські кіберфахівці СБУ викрили в Києві потужну ботоферму, завданням якої було поширювати через соціальні мережі антиукраїнські гасла та дезінформацію щодо результатів проведення "Кримської платформи". Зокрема, зловмисники адміністрували понад 15 тисяч анонімних акаунтів, а свої дописи публікували від імені "пересічних громадян".

Основна діяльність зловмисників була сфокусована на мережах Facebook, Instagram та Tik-Tok, повідомляє пресслужба СБУ.

Встановлено, що серед організаторів протиправної діяльності – четверо мешканців Києва. Для здійснення інформаційно-підривних операцій вони переобладнали приміщення одного з офісів у центральному районі столиці, - йдеться у повідомленні СБУ.

Під час обшуків у приміщеннях ботоферми правоохоронці виявили:

  • 300 модемів для доступу до інтернету;
  • кілька тисяч сім-карт різних операторів мобільного зв’язку;
  • десятки мобільних терміналів та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Наразі ж відкрито кримінального провадження за статтею 361 - несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку ККУ.

Читайте також
У Києві біля посольства Росії оновили борд із написом "Крим - це Україна" (фото) У Києві біля посольства Росії оновили борд із написом "Крим - це Україна" (фото)
Білборд оновили лише після суспільного розголосу та хвилі обурення серед користувачів соціальних мереж. Однак, на борді зображена емблема СБУ та відомство заперечує свою причетність до цієї ініціативи.
"Крим - це Україна": у Києві біля посольства Росії обдерли білборд СБУ (фото) "Крим - це Україна": у Києві біля посольства Росії обдерли білборд СБУ (фото)
Білборд вже декілька днів перебуває у неналежному стані. Спершу з білборду зник один листок із закінченням слова "Україна", а тепер зірвали і частину зі словом "це".
Loading...
Load next