Українські паралімпійці здобули дві нагороди у метанні диска у Токіо

Українські паралімпійці здобули дві нагороди у метанні диска у Токіо
Загалом у шостий змагальний день Україна в легкій атлетиці виграла чотири медалі - "срібло" у 100-метрівці виграв Ігор Цвєтов, а Роман Павлик став бронзовим призером у стрибках у довжину.

У фіналі метання диску змагалися дві представниці України: Зоя Овсій і Яна Лєбєдєва. Після виступу сімох спортсменок саме українські параатлетки йшли лідерками.

Овсій четвертою спробою метнула диск на 14.37 метри, побивши рекорд Паралімпіад. І перед виступом Лєбєдєвої була першою.

Лєбєдєва розпочала виступи з трьох поспіль незарахованих спроб. Організатори змагань пояснили це тим, що українка, метаючи диск, різними частинами тіла виходили за лінію.

Бразилійка Родрігес Гомес першою ж спробою перевершила результат українки, після чого його перевершила, метнувши диск на 16.35 метри. У підсумку виступи бразилійка закінчила з новим світовим рекордом - 17.62 метри.

Елізабет Родрігес Гомес (Бразилія) - 17.62 метри

Яна Лєбєдєва (Україна) - 15.48 метри

Зоя Овсій (Україна) - 14.37 метри

Нагадаємо, що титулований український легкоатлет Ігор Цвєтов здобув срібну нагороду з бігу на 100 метрів на Паралімпійських Іграх.

Цвєтов підходив до фіналу 100-метрівки у якості чинного паралімпійського чемпіона. У Ріо-де-Жанейро він виявився найшвидшим на цій дистанції, у 2016 році виграв дві золоті медалі.

Читайте також
Паралімпіада-2020: Україна здобула два "срібла" та "бронзу" Паралімпіада-2020: Україна здобула два "срібла" та "бронзу"
Українські спортсмени принесли ще два "срібла" та одну "бронзу" в скарбничку української збірної на Паралімпіаді в Токіо на одинадцятий день змагань.
Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце
У п'ятий день змагань українські спортсмени вже завоювали дві золоті медалі: Оксана Зубковська у стрибках у довжину та Роман Полянський в академічному веслуванні.
Паралімпіада-2020: Україна дебютувала у Токіо та здобула п'ять медалей Паралімпіада-2020: Україна дебютувала у Токіо та здобула п'ять медалей
Це сьомі Ігри для національної паралімпійської збірної України. Зокрема, українську паралімпійську збірну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Loading...
Load next