Паралімпіада-2020: Україна дебютувала у Токіо та здобула п'ять медалей

Паралімпіада-2020: Україна дебютувала у Токіо та здобула п'ять медалей
Це сьомі Ігри для національної паралімпійської збірної України. Зокрема, українську паралімпійську збірну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.

Україна на Паралімпійських іграх у Токіо здобула перші медалі: бронзу отримала фехтувальниця Євгенія Бреус в особистих змаганнях на шаблі, а срібло — плавець Антон Коль на дистанції 100 метрів на спині та фехтувальник Артем Манько. Про перемоги українців повідомили у Тwitter Паралімпійських ігор у Токіо. 

Окрім цього, українська плавчиня Єлизавета Мерешко завоювала перше золото на паралімпіаді у Токіо й також ще одну медаль здобула українка Анна Гонтар.

Євгенія Бреус

Зокрема, Бреус отримала бронзову медаль у фехтуванні на шаблі на візках класу А. Суперницею українки на змаганнях була Єва Андреа Гаймасі. Фехтувальниця змогла повести в рахунку з початку матчу і зрештою перемогла 15:10 та здобула дебютну “бронзу”.

Антон Коль

Та Антон Коль, який посів друге місце на дистанції 100 метрів на спині в класі S1 з вродженою вадою опорно-рухового апарату здобув для України "срібло".

Артем Манько

Також у фехтуванні на шаблях на візках срібну медаль здобув український фехтувальник Артем Манько. Чоловік гарантував собі нагороду, завдяки перемозі у півфіналі над співвітчизником Андрієм Демчуком - 15:11. 

Єлизавета Мерешко

У перший день змагань Мерешко та ще одна українка Анна Гончар вибороли медалі Паралімпіади на дистанції 50 метрів вільним стилем. Зокрема, українка Єлизавета Мерешко фінішувала з часом 33.11 сек, випередила на 0.04 сек американку Маркс, а от "бронза" дісталася 17-річній Анні Гонтар - українка фінішувала третьою з часом 33.40.

Читайте також
Україна виграла на Паралімпіаді у Токіо 56 медалей: велогонщик Дементьєв виборов "срібло" Україна виграла на Паралімпіаді у Токіо 56 медалей: велогонщик Дементьєв виборов "срібло"
В активі паралімпійської збірної України вже 56 нагород - 12 золотих, 29 срібних і 15 бронзових. Дві із них вибороли бігунка Оксана Ботурчук та велогонщик Єгор Дементьєв.
Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо
Українка показала найкращий час, обійшовши італійську спортсменку Карлотту Джиллі та австралійку Катю Дедекінд. Стеценко здобула золоту медаль Паралімпіади та показала найкращий результат - проплила дистанцію за 4:23.92 хвилини.
Українські паралімпійці здобули дві нагороди у метанні диска у Токіо Українські паралімпійці здобули дві нагороди у метанні диска у Токіо
Загалом у шостий змагальний день Україна в легкій атлетиці виграла чотири медалі - "срібло" у 100-метрівці виграв Ігор Цвєтов, а Роман Павлик став бронзовим призером у стрибках у довжину.
Loading...
Load next