"Йди напролом та працюй над собою": Слава Дьомін розповів про 20-річну кар'єру на радіо (відео)

"Йди напролом та працюй над собою": Слава Дьомін розповів про 20-річну кар'єру на радіо (відео)
Слава Дьомін – відомий український радіоведучий на Люкс ФМ та ведучий шоу на YouTube" Слава+ ". Чимало людей зустрічають свої ранки з ним, коли їдуть на роботу в авто. У відвертому та ексклюзивному інтерв’ю телеканалу “ПравдаТУТ Львів” Дьомін розповів про авторський тревел-блог з сином, про роботу на радіо та про те, чому вже ж таки обрав такий псевдонім. Блогер також порадив як ліпше просувати власний бренд та зауважив, чому падає попит на Youtube.

"Слава" - це псевдонім

Справжнє ім’я одного з найпопулярніших радіоведучих країни Слави Дьоміна – Віктор Дьомін. Він пояснив, що взяв собі такий псевдонім, коли переїхав у Київ та почав працювати на "Русском Радио Україна".

Тоді продюсерка сказала мені, що Віктором я точно не буду, що треба якесь інше ім’я. Вона і придумала мій псевдонім – Слава, - пригадує Дьомін.  

Самому ж радіоведучому дуже подобається його друге ім’я. Він запевняє, що воно звучить досить мелодійно, оскільки остання буква імені голосна, а прізвище починається на приголосну. Завдяки такому поєднанні і відбувається така милозвучність, стверджує Дьомін.

У паспорті він все ж таки залишився Віктором. Слава схиляється до думки, що міняти ім’я в паспорті не варто.  

Тревел-блог із сином

Дьомін веде свій тревел-блог. Його головною особливістю є те, що подорожує він разом із своїм сином. Так він хоче показати людям, як можна подорожувати з дитиною. Він розповідає про місця, які були б цікаві маленьким чадам. А також про те, де буде зручно та цікаво перебувати всім членам родини. Блогер побував разом із сином у 4 країнах: Туреччина(Стамбул), Об'єднані Арабські Емірати(Дубай), Кіпр(Ларнака).

До речі, син Дьоміна теж пробує себе в ролі інтерв’юера. Він знімає у TikTok фрагменти невеликих інтерв’ю з зірками  шоу-бізнесу.

Інтерв’ю: хто точно не прийде до Дьоміна на розмову

Радіо ведучий заявив, що є зірки, які самі просять прийти на інтерв’ю. Проте, багатьом вимушені відмовити, оскільки ті є недостатньо впізнаваними.

Ми міряємо зірку переглядами. Нам важливо, щоб люди подивилися це інтерв’ю, - сказав Слава.

Також блогер зазначив, що не всі гості можуть зацікавити аудиторію, навіть якщо у країні вони досить відомі. До прикладу, його цікавить творчість Ніни Матвієнко, проте, він більш ніж впевнений, що підписники на Youtube не будуть дивитися це інтерв’ю.

Які люди точно не прийдуть до Вас на інтерв’ю?

Канал не має політики, яка б забороняла запрошувати когось із гостей. Слава запевняє, що він "відкритий абсолютно до всіх". Проте, є такі люди, які точно не прийдуть на інтерв’ю з Дьоміним. "Маша Єфросініна точно не прийде до мене", - наголосив ведучий.

Він сказав, що вона говорила йому про це особисто, а також у неї є власний Youtube-канал, де вона не просто бере інтерв’ю, а й розповідає про себе. За його словами, Маші Єфросініной не буде що розповісти йому.

Також точно не прийде на розмову Олексій Дурнєв. Слава зізнався, що кликав особисто ведучого, проте, той сказав, що для нього Youtube-канал Дьоміна непопулярний та відмовився від пропозиції. Сам же радіоведучий заявив, що ставиться до цього цілком нормально.

Недавно він писав Олі Фреймут, аби зробити з нею інтерв’ю. Та вона написала, що поки що не готова ділитися особистим для широкого загалу.

Є деякі зірки, які бояться йти до мене, бо знають що в них я розпитаю та відкрию те, чого не знає більшість. Можливо, що вони бояться відкритися мені.

Делікатні теми в інтерв’ю

Дьомін наголосив, що жанр інтерв’ю існує для того, щоб відкрити людину. Свої ж інтерв’ю зі знаменитостями радіоведучий прирівнює до розмов на кухні, де можна поговорити про все на світі.

На кухні ми можемо говорити про що завгодно, є теми які дуже цікавлять підписників, вони також можуть бути корисними людям, - сказав Дьомін.

Блогер говорив з балериною Катериною Кухар про втрату її первістка. Вона розповіла як переживала ці страждання.

Це може бути корисним, ти можеш дізнатися як підтримати знайомих та рідних у подібних ситуаціях, - повідомив ведучий.

Чи втручається політика в шоу-бізнес?

Я дуже хочу запросити на інтерв’ю Олега Ляшка. Я йому писав три рази - він не відповів, дзвонив – не брав трубку, - заявив блогер.

Також зізнався, що хоче покликати на розмову Михайла Поплавського, проте, той теж чомусь не приходить.

Власний бренд у соцмережах

Радіоведучий розповів, що розкрутити власний бренд в Youtube набагато тяжче, ніж в Instagram. За його словами, мережа Youtube наразі дещо занепадає, вона вже не така популярна серед молоді. Він стверджує, що глядачі дивляться там тільки те, що їм потрібно і все, інший контент не споживають. Тому користувачі почали переходити в Instagram та TikTok, де є формат коротких відео.

Тут важливо бути корисним для людей, викликати емоцію. Якщо цього не буде, то нащо тоді тебе дивитися? – наголосив Дьомін.

За словами ведучого, на будь-якій платформі важливо вибрати свою стратегію, ту, яка буде близькою. Сам він у своєму Instagram розповідає про виховання сина, про спілкування з зірками та інші "фанові штуки".

Якщо тобі це близьке, то люди це відчують. Тут треба обирати те, що хочеш ти. Моя найголовніша мета робити будь-який продукт не для власної популяризації, а для того, щоб це було корисно та потрібно глядачеві.

У Instagram Слава має понад 100 тисяч підписників. Звісно, що як і більшість блогерів, він співпрацює з багатьма брендами у цій мережі. Проте, він рекламує далеко не кожний продукт.

Нещодавно йому писала компанія, яка спеціалізується на ставках на спорт. Його ж знайомі, які працюють у цій сфері розповіли йому, що ця мережа обманює людей. То звісно, що таку компанію він відмовився рекламувати.

Зазвичай ведучий рекламує те, що є близьким йому. Також він наголосив про важливість фільтрування рекламних дописів, аби це дійсно була цікава стрічка, а не одна комерція.

Як виділятися від інтерв’юерів

Бути щирим та не боятися гостей – перше правило від Слави для того, аби досягти успіху, як інтерв’юер.  

Коли я тільки починав це робити, то надзвичайно переживав, боявся. Мені було дуже с страшно брати інтерв’ю в Андрія Данилка, бо ми з ним не були знайомі до цього. Він ще й запізнився. Потім почав вибачатися переді мною. Тоді мене попустило, - пригадує ведучий.  

Треба бути справді зацікавленим в інтерв’ю – друге правило від успішного інтерв’юера.

Він наголосив, що завжди слухає гостя, не сидить в телефоні під час розмови та і взагалі намагається не відволікатися.

Якщо тобі це не цікаво, то чому це має бути цікаво людям, які тебе дивляться? – задумується Дьомін.  

20 років на радіо

Коли Слава тільки почав свою кар’єру на радіо, то взагалі не думав про популярність. Він стверджує, що вона не цікава йому й зараз.

Популярність – це другорядне для мене. Я пішов на радіо, тому що мені це подобалося. Я почав цікавитися цим ще в 14 років.

Тоді він навідувався до радіо Люкс ФМ у Львові, проте програмний директор йому постійно відмовляв. У 17 років у нього був перший ефір, вже на іншому радіо.

Якщо ти хочеш щось, то досягай цієї мети. Йди напролом та працюй над собою, - наголосив радіоведучий.

За 20 років не набридла робота ведучого?

Дьомін працює на ранковій програмі з 2013 року. Кожного дня прокидається о 5:40, окрім вихідних. Він запевняє, що йому це подобається, навіть попри те, що пройшло багато років.

Я розумію, що роблю це для людей. До мене на вулиці підходять люди та говорять: "Слава, ми прокидаємося разом з вами. Ми відвозимо дитину в школу і слухаємо вас". Для мене такі слова найкращі. Це завжди стимулює і мотивує.  

Що люди слухають на радіостанціях?

Якщо це величезна радіостанція, то рішення одна людина не приймає. За словами блогера, є певні фокус групи, які збираються пісні, кусочками про 15 секунд. Вони повністю аналізують їх: рейтинг, популярність, поширеність та інше.

Дуже багато артистів ображається, що їхні пісні не беремо. До мене деколи звертаються співаки, надсилають свої демки, аби я їх послухав. Вони роблять це, бо знають, що я їм скажу правду. Артистам теж дуже важливо пам’ятати, що вони працюють для людей. Ніхто не буде популярним, якщо не подобатиметься своїм глядачам, - наголосив ведучий.

 

 

Читайте також
День працівників радіо, телебачення і зв'язку України святкуємо 16 листопада   День працівників радіо, телебачення і зв'язку України святкуємо 16 листопада  
Журналістика ― це і служба, і творчість, і вистава, і гра.
Перший дзвоник в Україні: політики та артисти святкують День знань (відео) Перший дзвоник в Україні: політики та артисти святкують День знань (відео)
1 вересня в Україні святкують Перший дзвоник і День знань. Традиційно у цей день починається новий навчальний рік.
Loading...
Load next