Овсій здобула Україні перше в історії "золото" Паралімпіади в метанні булави

Овсій здобула Україні перше в історії "золото" Паралімпіади в метанні булави
Зоя Овсій – авторка 24 "золота" України на Паралімпіаді-2020. Спортсменка перемогла у метанні булави.

На Паралімпійських іграх у Токіо розіграли медалі в жіночому метанні булави у класі F51. Авторка світового рекорду – українка Зоя Овсій – боролася в цій дисципліні за "золото".

Українські параатлети ще ніколи не стояли на першій сходинці п'єдесталу в цій дисципліні: що серед жінок, що серед чоловіків.

 Зої вдалося завоювати своє перше паралімпійське "золото" в кар'єрі та перше в історії України. Загалом це четверта медаль спортсменки на Іграх та третя в метанні булави в історії України.

Упродовж фіналу спортсменки кілька разів били паралімпійський рекорд. Спершу це зробила представниця ПКР Єлєна Горлова, метнувши булаву на 24.08 метра. Проте згодом її мінімально перевершила американка Кессі Мітчелл: їй підкорилися позначка 24.18.

Українка випередила обох із першої ж спроби. Спортсменка забезпечила собі "золото" й паралімпійський рекорд із результатом 24.41. А в другій метнула булаву ще далі – 24.85 метра. У п'ятій їй підкорилися 25.12 метра. Це й стало її найкращою "золотою" спробою на цих змаганнях.

  1. Зоя Овсій (Україна) – 25.12
  2. Кессі Мітчелл (США) – 24.18
  3. Єлєна Горлова (ПКР) – 24.08
Читайте також
Українець Крипак здобув 5-те "золото" на Паралімпіаді-2020 Українець Крипак здобув 5-те "золото" на Паралімпіаді-2020
Максим Крипак побив український рекорд за кількістю титулів на Паралімпіадах та став найуспішнішим паралімпійцем в історії зібрної.
Український легкоатлет Цвєтов здобув "срібло" на Паралімпіаді-2020 Український легкоатлет Цвєтов здобув "срібло" на Паралімпіаді-2020
На Паралімпіаді у Токіо відбувся чоловічий фінал у бігу на дистанції 100 метрів у класі Т35. Українець майже зачепився за друге особисте "золото".
Україна здобула одинадцяте "золото" на Паралімпіаді-2020 Україна здобула одинадцяте "золото" на Паралімпіаді-2020
У Токіо Марина Литовченко провела один з найбільш домінувальних турнірів серед усіх чемпіонів у настільному тенісі.
Loading...
Load next