Пережив клінічну смерть: у Запоріжжі школяра госпіталізували у важкому стані

Пережив клінічну смерть: у Запоріжжі школяра госпіталізували у важкому стані
До приїзду швидкої реанімацію проводили медсестра закладу та інженер з охорони праці. До лікарні хлопця госпіталізували у важкому стані.

14-річному восьмикласнику 3 вересня стало зле під час уроку, а потім зупинилося серце. Сталося це у запорізькій гімназії № 8.

Про це інформує "Суспільне".

Це був урок історії, при цьому не було жодних фізичних навантажень, він не був на фізкультурі. Після початку уроку я, разом із заступником директора з господарської частини, заходив саме до цього класу – були питання з охорони праці, закріпити шафи. І у класі все було нормально, розпочався урок.

Після цього я спустився до медсестри, в цей час прибігли діти з цього класу й сказали, що однокласнику погано. Це було в 11-15/11-20. Ми з медсестрою одразу прибігли, - повідомив інженер з охорони праці Антон Науменко.

За словами Антона Науменка, одразу зреагувала вчителька Олена Хижня.

Коли учень сказав, що йому погано, вона відправила його до лікаря, але він, піднявшись, почав падати. Вона його підтримала, підняла голову, бо він впав на стілець, голова звисала. Він не реагував на сигнали, не розмовляв. Я переніс його з-за парти на рівну поверхню, став міряти пульс.

Медсестра намагалася виміряти тиск. Дала йому нашатир, почав реагувати. Прийшла директорка школи, почали перевіряти дихання і в цей момент пропав пульс. Ми почали непрямий масаж серця, - додав він. 

Далі директорка викликала "швидку", до приїзду пульс у хлопчика відновили. Медики зробили дитині кардіограму та викликали реанімобіль. Далі хлопчика шпиталізували до обласної клінічної дитячої лікарні, сказав Антон Науменко.

За його словами, у дитини раніше були проблеми зі здоров’ям. Аби з’ясувати нинішній стан, кореспонденти Суспільного Запоріжжя зателефонували до головного лікаря медзакладу Юрія Борзенка. Він повідомив, що дитина у реанімації в край важкому стані. Після цього та інших схожих випадків із запорізькими учнями заступниця голови облдержадміністрації Злата Некрасова анонсувала створення робочої групи, з медиками у складі.

Читайте також
Пережив клінічну смерть під час уроку: у Запоріжжі помер школяр (фото) Пережив клінічну смерть під час уроку: у Запоріжжі помер школяр (фото)
У зв’язку з двома смертями учнів, які трапились протягом цього року в одній школі, Запорізька ОДА створила спеціальну робочу групу з розслідування "загадкового дитячого недугу".
Loading...
Load next