Загроза опалювального сезону: чи буде тепло у домівках? (відео)

Загроза опалювального сезону: чи буде тепло у домівках? (відео)
Представники підприємств "Укртеплоенерго" з різних областей України готують звернення до уряду щодо врегулювання проблем у сфері постачання теплової енергії.

Опалювальний сезон - під загрозою. Представники підприємств "Укртеплоенерго" з різних областей України провели засідання, аби підготувати звернення до уряду щодо врегулювання проблем у сфері постачання теплової енергії, яких цьогоріч, переконують, чимало.

У деяких підприємств "Укртеплоенерго" рахунки арештовані вже протягом року, хоча технічно ми готові. У нас немає коштів на оплату газу, тому що, НАК "Нафтогаз" потребує передплату. У нас немає коштів, аби оплатити розподіл газу, що означає, що ГК не розпломбує нам вузли обліку газу і не буде газу. Це говорить про те, що опалювальний сезон на межі зриву, - зазначив Директор ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" Микола Логвінов.

Відтак, на закупівлю газу на жовтень представникам "Укртеплоенерго" пропонують взяти кредит, втім це, запевняє президент  асоціації "Укртеплокомуненерго" - неможливо.

У зв’язку з таким фінансовим станом, що нам держава заборгувала понад 30 мільярдів різниці у тарифах, ніхто нам кредитів не дає. Крім того, для отримання кредиту потрібно сплачувати відсотки. За які кошти? - заявив президент Міжгалузевої асоціації "Укртеплокомуненерго" Арсентій Блащук.

Через непорозуміння між владою та тепловиками страждають і працівники підприємств, заборгованості по виплатах заробітних плат яким сягає кілька мільйонів гривень.

Ті недопрацювання на державному рівні призводять до того, що підприємства не мають достатньо обігових коштів ні на закупівлю обладнання, реагентів, ні на заробітні плати, - розповів голова ЦК профспілки працівників житлово-комунального господарства України Олексій Романюк

Наголосили на конференції і на необхідності модернізації наявного обладнання.

Потрібно сучасні технології, які в нас є в Україні, застосовувати з думкою не лише про економічність, а й про такі аспекти, як екологічна безпека, надійність, соціальний ефект, - сказав науковий керівник НВО Михайло Абдулін. 

Представники "Укртеплоенерго" ж переконують, що не мають на меті підіймати тарифи населенню, натомість очікують, що їм, як гуртовому споживачу, знизять ціну на закупівлю газу та прислухаються до їхніх вимог, аби цьогоріч населення не залишилося без опалення.

 

Читайте також
У Києві розпочався опалювальний сезон У Києві розпочався опалювальний сезон
КП «Київтеплоенерго» розпочало підключення опалення житлових будинків. Опалювальний сезон стартує з 23 жовтня, враховуючи прогноз погоди на наступний тиждень.
Тарифи на тепло, е-лікарняний та осінній призов: які зміни очікувати у жовтні? (відео) Тарифи на тепло, е-лікарняний та осінній призов: які зміни очікувати у жовтні? (відео)
Перший місяць осені уже промайнув і на календарі жовтень. А новий місяць несе для українців певні зміни. Зокрема Україна повністю перейшла на електронні лікарняні.
Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон
Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону добігає кінця. Готовність об'єктів загалом по країні становить понад 90%.
Loading...
Load next