У Карпатах вирує штормовий вітер: рятувальники просять не йти у гори (відео)

У Карпатах вирує штормовий вітер: рятувальники просять не йти у гори (відео)
Синоптики наголосили, що протягом сьогоднішнього дня у Карпатах очікується мінлива, дощова та вітряна погода через атмосферні фронти з північного заходу Європи.

У Карпатах здійнявся штормовий вітер і падає дощ зі сніжною крупою, через що видимість обмежена до 70 метрів. Температура повітря на 8.35 ранку на горі Піп Іван складала 0 °C. Через сніг з дощем та штормовий вітер рятувальники закликають не йти у мандрівки карпатськими горами, повідомили на Facebook-сторінці Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста.

Наполегливо рекомендуємо утриматися від виходу у високогір'я!!!

Станом на 8:35 24.09.2021 на г. Піп Іван Чорногірський температура повітря 0°С, вітер південно-західний 20-24м/с з поривами до 30м/с, хмарно обмежена видимість до 70м, дрібний дощ зі сніжною крупою, - йдеться у повідомленні.

Водночас у Державній службі з надзвичайних ситуацій також застерегли людей від походів у гори до покращення погодних умов. Зокрема, працівники Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту поділилися відео, на яких помітно складні погодні умови на вершині гори Піп Іван Чорногірський.

Нагадаємо, що сьогодні, 24 вересня, в Україні оголосили штормове попередження. Окрім цього, 22 вересня, перші зимові опади у цей осінній період вкрили високогір'я Карпат - на горі Піп Іван через опади була погана видимість. Внаслідок цього температура повітря на цій території суттєво знизилась: зранку на рятувальному посту на горі Піп Іван "Чорногірський" зафіксували 4 градуси морозу.

Читайте також
Похолодання в Україні: на вершині гори Піп Іван Чорногірський зафіксували -6 (фото) Похолодання в Україні: на вершині гори Піп Іван Чорногірський зафіксували -6 (фото)
Рятувальники повідомили, що вже невдовзі Україна зустріне перші осінні заморозки. Температура повітря суттєво опуститься на території більшості областей.
Температура сягає -4 °C: у Карпатах на горі Піп Іван випав сніг (фото) Температура сягає -4 °C: у Карпатах на горі Піп Іван випав сніг (фото)
На горі Піп Іван Чорногірський випав сніг. Температура повітря опустила до -4°С й досі тримається мороз.
Очікуються сильні дощі та град: в Україні оголосили штормове попередження Очікуються сильні дощі та град: в Україні оголосили штормове попередження
Практично усі області накриють дощі та град, проте найбільше негода вируватиме у південно-східних районах України.
Loading...
Load next