Осінній призов-2021: відомо коли стартує строкова служба та кількість юнаків, яких планують залучити

Осінній призов-2021: відомо коли стартує строкова служба та кількість юнаків, яких планують залучити
Полковник Микола Качаненко повідомив, що найбільше людей призвуть у Дніпропетровській та Харківській областях – 1300 і 972 особи відповідно.

Осінній призов стартує вже на початку жовтня і триватиме до грудня 2021 року. Загалом до строкової служби планують залучити понад 13,5 тисяч осіб.

Про це повідомили в АрміяInform. 

Перші відправлення почнуться 5 жовтня, а останні – 21 грудня, розповів полковник Микола Качаненко.

Призвати мають 13 575 чоловіків. Це – на 671 особу менше, ніж під час весняного призову

Але цифра для потреб ЗСУ залишилась незмінною – 6 500 осіб. Загальне зменшення відбулось через зменшення потреб інших силових структур, – зазначив Качаненко.

За його словами, найбільше людей призвуть у Дніпропетровській та Харківській областях – 1300 і 972 особи відповідно.

Полковник нагадав, що ті чоловіки, які стали студентами, до 1 жовтня повинні надати довідку про це до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де вони перебувають на обліку.

Качаненко заявив, що вже 3 призовні кампанії в Україні пройшли в умовах карантину.

Якщо ситуація залишиться такою, якою вона нині є, ніяких труднощів не виникне. Збірні пункти обладнані всім необхідним для запобігання поширенню коронавірусної інфекції та для дотримання всіх санітарних норм, – наголосив він.

Яких санітарних норм дотримуються на дільницях:

  • на місцях є засоби захисту й дезінфекції,
  • призовні комісії відбуваються з дотриманням соціальної дистанції.

Посилення карантину може вплинути лише на рух залізничного транспорту. Але й це у нас передбачено – у такому випадку призовників забиратимуть військові частини своїм транспортом, – додав Качаненко.

Нагадаємо, що 20 липня глава президентської партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко в інтерв’ю ЗМІ заявив, що уже з 2023 року в Україні можуть скасувати обов'язковий військовий призов.

Читайте також
Тисячі військових з 15 країн: на Львівщині розпочались наймасштабніші міжнародні навчання Rapid Trident-2021 (відео) Тисячі військових з 15 країн: на Львівщині розпочались наймасштабніші міжнародні навчання Rapid Trident-2021 (відео)
Від України в міжнародних військових навчаннях візьмуть участь підрозділи Нацгвардії, Держприкордонслужби та Військової служби правопорядку. Окрім українських військовослужбовців, у них візьмуть участь військові з 15 країн-партнерів.
"Регіональна газова компанія" доставила армії тепловізори, рації та генератор (відео) "Регіональна газова компанія" доставила армії тепловізори, рації та генератор (відео)
"Львівгаз" під брендом РГК же витратив понад 5,5 мільйонів гривень, відгукуючись на різноманітні запити військових.  
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Loading...
Load next