Екскурсії історичними місцями для української громади у Торонто

Екскурсії історичними місцями для української громади у Торонто
Онлайн спільнота «Українці в Торонто» організовує на UkrTO Walking Tours – пішохідні екскурсії історичними для громади місцями.

Екскурсія «Перші українці Торонто: звідки та чому сюди іммігрували наші люди» відбудеться 23 жовтня о 17:00 – 20:00 UTC+03.

Перші українці Торонто селилися у теперішньому центрі міста. В околицях вулиць Bathurst, College та Spadina і нині є українські адреси: тут збереглися українські храми, досі працює Інститут Святого Володимира, є пам'ятні місця та таблички. За маршрутом перших мікрорайонів громади пройдемося слідами іммігрантів другої та третьої хвилі українців Канади, що жили в Торонто, - йдеться в дописі на офіційній  Facebook-сторонці.

UkrTO Walking Tours — це пішохідні екскурсії історичними для українців Торонто місцями. Маршрути та екскурсії авторські, базуються на документах, книгах, фрагментах фільмів і музики періоду з теми конкретної прогулянки.

Історики, культурологи та професійні дослідники громади покажуть будинки, вулиці та площі, на яких генерації українців до нас селилися, створювали організації, будували церкви та школи, жили життя українських мігрантів.

Інститут Святого Володимира, Торонто

Екскурсовод — Анастасія Бачинська. Народжена в Канаді українка. Багаторічна волонтерка та активістка громади закордонних українців. Магістр University of Toronto (Ontario Institute for Studies in Education), дослідниця історії та культури української діаспори в Торонто. Родина бабусі приїхала в часи третьої хвилі; іммігрували з України у Францію, звідти в Канаду.

Вартість екскурсії — CAN $35 (+HST). Мова екскурсії - українська. Деталі та бронювання квитків на сайті. 

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Відома основна версія виникнення пожежі у костелі Святого Миколая (відео) Відома основна версія виникнення пожежі у костелі Святого Миколая (відео)
Вчора у Києві сталася пожежа у костелі Святого Миколая, пожежа почалася між першим та другим поверхом будівлі. Міністр внутрішніх справ назвав основну версію займання будівлі.
У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео) У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео)
На місці садиби начебто хочуть побудувати торговельно-розважальний центр.
В Україні відреставрують 109 об’єктів культурної спадщини В Україні відреставрують 109 об’єктів культурної спадщини
Мінкульт визначив перелік пам’яток культурної спадщини, які планують відреставрувати в рамках проєкту "Велика Реставрація". Рейтинг складається зі 109 об’єктів, серед яких: фортеці, замки, церкви, палацово-паркові комплекси та інші пам’ятки культурної спадщини України.
Loading...
Load next