Нові вимоги до дизельного пального: що змінилося (фото)

Нові вимоги до дизельного пального: що змінилося (фото)
Встановлена нова гранична температура фільтрованості для дизельного пального.

Кабінет міністрів України вніс зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив. Встановлена гранична температура фільтрованості для дизельного пального. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на засідання уряду 28 жовтня, яке транслювали на Youtube.

Як зазначають у пояснювальній записці до проєкту, наявність проблемних питань, виявлених під час застосування Технічного регламенту, зокрема відсутності визначення показників дизельного палива, а саме, граничної температури фільтрованості для дизельного палива зимового та дизельного арктичного палива.

З прийняттям проєкту акта будуть установлені чіткі норми щодо дизельного палива, що надасть змогу суб’єктам господарювання провести оцінку відповідності такого дизельного палива вимогам Технічного регламенту та оформити паспорт якості при наданні на ринок та введенні в обіг, - йдеться в записці.

Документ встановлює таку граничну температуру фільтрованості:

  • для дизельного палива літнього — не вище мінус 5 градусів,
  • для дизельного палива зимового — не вище мінус 20 градусів,
  • для дизельного арктичного палива — не вище мінус 30 градусів.
Фото: РБК-Україна

 Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Вже чотири мережі АЗС в Україні припинили продаж преміального пального Вже чотири мережі АЗС в Україні припинили продаж преміального пального
Ще дві мережі автозаправних станцій, а саме Klo і Socar припинили продаж преміального пального внаслідок прийнятого урядом рішення щодо запровадження державного регулювання цін на пальне.
Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра
Владислав Криклій і Муса Магомедов розповіли про нову ініціативу Кабміну.
Loading...
Load next