Важливість математики зростає: для яких спеціальностей ЗНО з математики буде обов’язковим (відео)

Важливість математики зростає: для яких спеціальностей ЗНО з математики буде обов’язковим (відео)
З наступного року ЗНО з математики стане обов’язковим для вступу в університети на ще кілька спеціальностей.

Мова про кілька професій гуманітарного напрямку. Відтак, згідно з новими умовами ЗНО з математики буде обов’язковим для журналістики, політології,  соціальної роботи та соціального забезпечення. І такі нововведення можуть створити додаткові складнощі для майбутніх першокурсників, кажуть освітяни.

Спілкувалися із колегами департаменту нашої  освіти і знаєте, що мою думку, розділяє більшість моїх колег? Те, що не варто і не доцільно, і не доречно на таких спеціальностях вводити цей предмет, як основний при вступі, - заявила начальниця відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Львівської облдержадміністрації Ярина Сислюк.

До слова, математику почали впроваджувати як обов’язковий предмет, зокрема, ще при здачі ДПА у школі починаючи з минулого року. До цього часу діти могли самі обирати, що здавати.

Розвиток дітей є різний і в них є різні здібності. Є діти гуманітарного спрямування, а є більш природничо-математичного. Тому це було об’єктивніше, коли дитина, маючи гуманітарні здібності, обирала, як обов’язковий предмет історію України, а інші обирали математику, додала Ірина. 

А от у «Львівській політехніці» не проти такої ініціативи. Мовляв, математика тут залучена майже в усіх освітніх програмах.  

Я бачу по прийомах, що зокрема в цьому році, у міжнародно-економічних відносинах математика фактично повинна бути обов’язковою. Також для ряду інших спеціальностей необхідно брати математику. Дехто з вступників цього лякається, бо математика є досить складною для вивчення, але кожен вступник повинен розуміти, що це є базова дисципліна, - прокоментував відповідальний секретар приймальної комісії НУ «Львівська політехніка» Михайло Гончар. 

У Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти кажуть, що щорічно восени Міністерство освіти затверджує умови для вступу у виші, але перед його затвердженням проводять громадські слухання.  

Можна подати пропозиції до змін. І вже після громадського обговорення цей проєкт затверджується. І цього року так само було обговорення. Ті умови приймання зараз перебувають на реєстрації у Міністерстві юстиції, - висловилася заступниця директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Ольга Янушевич.

Допоки ці новації остаточно не приймуть, є невеликий шанс, що відбудуться деякі зміни у цьому проєкті. Але це покаже час.

Відео: ПравдаТут Львів

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію
Випускники українських шкіл, які з поважних причин не змогли зареєструватись або ж прийти для участі зовнішнього незалежного оцінювання в період основної сесії зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії, яка розпочнеться вже з 29 червня.
Українці збирають голоси під петицією за скасування держатестації для учнів 4, 9 та 11 класів Українці збирають голоси під петицією за скасування держатестації для учнів 4, 9 та 11 класів
МОН відмінило проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році для учнів 4 та 9 класів на тлі ситуації із захворюваністю на коронавірус.
Loading...
Load next