Через війну в Україні скасують ЗНО та ДПА для школярів у 2022 році

Через війну в Україні скасують ЗНО та ДПА для школярів у 2022 році

Російські війська атакували Україну та вже 12 днів поспіль нещадно обстрілюють житлові будинки та намагаються захопити українські території. Через небезпеку в Україні вирішили скасувати ЗНО та ДПА для школярів, а також ЄВІ та ЄФВВ для студентів. 

Міністерство освіти, об’єднавши зусилля з Комітетом з питань освіти, науки та інновацій ВРУ, запропонувало скасувати у 2022 році ДПА, ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ, як конкурсний критерій доступу до освітніх послуг.

Міністр освіти Сергій Шкарлет наголосив, що таке рішення є непростим, але необхідним.

Наше головне завдання – знизити рівень будь-яких стресів для дітей. Вони проживають непростий період сьогодні, і ми маємо докласти всіх зусиль, щоб цей період хоча б якось пом’якшити, – заявив Шкарлет.

За його словами, відміна ЗНО наразі необхідна для збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу та, стимулювання до навчання в Україні, навіть у такий скрутний час.

Нагадаємо, раніше в Україні скасували проведення пробного ЗНО.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію
Випускники українських шкіл, які з поважних причин не змогли зареєструватись або ж прийти для участі зовнішнього незалежного оцінювання в період основної сесії зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії, яка розпочнеться вже з 29 червня.
Коли в Україні пройде ЗНО 2022 - дати Коли в Україні пройде ЗНО 2022 - дати
Наказом Міністерства освіти і науки України від 2 листопада 2021 року № 1166 затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року.
Українці збирають голоси під петицією за скасування держатестації для учнів 4, 9 та 11 класів Українці збирають голоси під петицією за скасування держатестації для учнів 4, 9 та 11 класів
МОН відмінило проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році для учнів 4 та 9 класів на тлі ситуації із захворюваністю на коронавірус.
Loading...
Load next