Харківський суд вирішив затримати ексміліціонерку, яка надавала Росії дані добровольчих батальйонів

Харківський суд вирішив затримати ексміліціонерку, яка надавала Росії дані добровольчих батальйонів
Ленінський районний суд Харкова 26 жовтня дозволив затримати жінку, яка у 2014-2015 роках під час роботи у міліції «зливала» російським спецслужбам інформацію про учасників добровольчих батальйонів та правоохоронців.

Жінка працювала старшою інспекторкою групи кадрового забезпечення Харківського міського управління міліції. Слідчі з'ясували, що у травні 2014 року вона познайомилась з агентом російських спецслужб, про це йдеться у рішенні суду.

З травня 2014-го по січень вона передавала йому та ще одному агенту РФ дані про українських правоохоронців та членів добровольчих батальйонів «Слобожанщина», «Харків-1», «Харків-2», які тоді воювали на Донбасі.Слідчі зазначають, що щоб отримати інформацію, жінка використовувала свої службові повноваження, зокрема «зливала» інформацію з обмеженим доступом.

У 2016 році жінку оголосили у міжнародний розшук. Наразі ексміліціонерка переховується від правоохоронців у Росії. Її підозрюють за частиною 1 статті 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує до 2 років тюрми або штраф від 34 тисяч до 68 тисяч гривень.

Анастасія Фаль -pravdatutnews.com

Читайте також
Підсумки дня: провина росії, "Рамштайн 7", прописка у "Дії", вирок у справі MH17 Підсумки дня: провина росії, "Рамштайн 7", прописка у "Дії", вирок у справі MH17
Найголовніші події дня вже у нашому зведенні.
Підсумки дня: гроші на відновлення України, розслідування з Бучі, ліквідація окупантів Підсумки дня: гроші на відновлення України, розслідування з Бучі, ліквідація окупантів
Найголовніші події дня вже у нашому зведенні.
Український TikTok-блогер публічно зізнався в підтримці Росії (відео) Український TikTok-блогер публічно зізнався в підтримці Росії (відео)
Тіктокера навіть просили видалити відео з триколором, однак він відмовився це робити. Через, що хлопець втратив рекламний контракт й можливість заробити гроші: "Мораль проста: підтримуєш агресора — сиди без грошей".
Loading...
Load next