Лідери G20 досягли угоди про обмеження потепління клімату на 1,5 градуса (фото)

Лідери G20 досягли угоди про обмеження потепління клімату на 1,5 градуса (фото)
Учасникам саміту країн Великої двадцятки у Римі вдалося досягти угоди щодо обмеження потепління клімату на понад 1,5 градуса.

Як зазначається, терміном досягнення нульових викидів вуглекислого газу стане "середина століття", що значною мірою вплине на процес зростання температури на планеті, про це повідомляє агенція ANSA.

Ми повинні діяти швидко, щоб уникнути катастрофічних наслідків для клімату, – заявив прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Країни G20 закінчать фінансування нових вугільних електростанцій до кінця цього року. У підсумковому документі саміту зазначається про виділення 100 мільярдів для кліматичного фонду, з метою підтримки країн, що розвиваються.

Нагадаймо, глави 19 найбільших економік світу та ЄС фізично зустрічаються у Римі, столиці головуючої в групі Італії, вперше з початку пандемії COVID-19. Президенти Росії та Китаю не беруть участі особисто, вони доєднуються до дискусій онлайн.
 

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна залишається у «зеленому» списку ЄС щодо подорожей поточного тижня Україна залишається у «зеленому» списку ЄС щодо подорожей поточного тижня
Україна входить у список країн, які можуть ще вільно переписуватись територією Євросоюзу.
Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень
Вже з 1 червня почне курсувати потяг, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень. Зокрема відновити міжнародне залізничне сполучення дозволила стабілізація ситуації з коронавірусом.
Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу
59% громадян України, які вважають своєю рідною мовою українську, і 28%, які вважають рідною російську мову, виступають за вступ країни до Європейського Союзу.
Loading...
Load next