Україна залишається у «зеленому» списку ЄС щодо подорожей поточного тижня

Україна залишається у «зеленому» списку ЄС щодо подорожей поточного тижня
Україна входить у список країн, які можуть ще вільно переписуватись територією Євросоюзу.

Українці можуть вільно подорожувати до країн Євросоюзу – рада ЄС вирішила не виключати Україну з безпечного списку країн, для яких кордони більшості європейських держав лишаються відкритими. Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Юзвяк у Twitter.

Схоже, на цьому тижні #Україна залишиться в списку рекомендованих ЄС безпечних третіх країн #COVID19. Але ситуація, яку слід відстежувати, і нова пропозиція потенційно можуть надійти пізніше цього тижня, - наголосив у своєму твіттер-акаунті. 

Окрім того, Рада ЄС рекомендувала відкрити кордони для несуттєвих подорожей із Аргентини, Намібії, Перу й Колумбії. Це рішення носить рекомендаційний характер. Слідувати йому чи ні – кожна європейська країна вирішує самостійно.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Україна може стати лідером в Європі внаслідок смертності від COVID-19 Україна може стати лідером в Європі внаслідок смертності від COVID-19
Україна вже в найближчі два тижні може вийти на перше місце за смертністю внаслідок великої кількості захворюваності на COVID-19 серед великих країн Європи.
Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців
Громадяни України, які повністю вакциновані можуть подорожувати Бельгією та Данією. За інформацією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, ці країни зберегли право безвізового режиму.
Данія запровадила нові правила для в'їзду з України Данія запровадила нові правила для в'їзду з України
25 жовтня 2021 данський уряд скасував дію національної кольорової моделі, що групувала країни за рівнем захворюваності на Covid-19. З цієї дати обмеження на поїздки до Данії спрощені.
Loading...
Load next