"Клімат не може просто зачекати – потрібні дії" - Зеленський написав власну колонку про кліматичні зміни

"Клімат не може просто зачекати – потрібні дії" - Зеленський написав власну колонку про кліматичні зміни
Ексклюзивна колонка президента України Володимира Зеленського вийшла для проєкту Green Deal.

Володимир Зеленський написав ексклюзивну колонку про кліматичні зміни для проєкту Green Deal агентства "Інтерфакс-Україна". Про це повідомляє "ПравдаТУТ News".

Зеленський наголосив, що сьогодні розпочинається велика кліматична конференція у Глазго, що триватиме майже два тижні. Завдяки рішенням, які там можуть ухвалити, кліматична політика усіх держав світу може значно покращитись.

Якщо не вдасться зменшити темп кліматичних змін, то після 2030 року соціальні та економічні втрати будуть настільки значними, що ми це просто навіть ще не уявляємо. Ніхто у світі не здатен закритися від цієї загрози у своїх національних кордонах. І ніхто не зможе обіграти клімат за рахунок політиканства, - зазначає Зеленський у своєму тексті.

Зеленський згадав й про погодні умови, які супроводжуватимуть конференцію: за кілька днів до початку конференції через потужні зливи Глазго затопило. Через це деякі вулиці пішли під воду, а залізниця працювала зі збоями.

У медіа жартували – саме у таких декораціях і мають відбуватися дискусії про катастрофічні зміни клімату, аби тільки це переконало представників держав діяти активніше, - додає він.

Президент написав і про конкретні кроки, які вже було зроблено та що планується втілити у життя. Оскільки відновлення та захист лісів мають бути безумовним пріоритетом, то він відзначив Декларацію лідерів про користування лісами та землею, яку ініціювала Велика Британія. Й додав, що "Україна вже почала цю роботу, і за 10 років площа лісів у нашій країні зросте на 10 мільйонів гектарів". Інший важливий крок, який хочуть погодити саме у Глазго, і який підтримуємо наша країна, – глобальна ініціатива для зменшення викидів метану. 

Не оминув Зеленський у своїй колонці можливі наслідки для країн через неможливість країн, що розвивають, забезпечити зелену модернізацію власних економік: "Розпад традиційного життєвого укладу в багатьох регіонах світу спровокує ще більше міграційних криз, ніж було останнім часом. Конфлікти за доступ до родючих земель та питної води можуть стати повсякденністю принаймні на декількох континентах. Різна швидкість зеленої трансформації багатих країн та країн, що розвиваються, може призвести до бурхливого зростання несправедливості в економічних відносинах між країнами, а отже і створити плодовитий ґрунт для популістичного опору кліматично відповідальній політиці."

Ми здатні зупинити катастрофічні кліматичні зміни, якщо усі, від кого це залежить, будуть сумлінними. Втримати глобальне потепління у межах не вище, ніж на півтора градуси Цельсія – цілком реально. Кліматична нейтральність – це також реально. Але тільки за умови, що держави світу йтимуть до цього скоординовано та відповідально, - наголосив наостанок Зеленський.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Головні новини України за 6 серпня Головні новини України за 6 серпня
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Лідери G20 досягли угоди про обмеження потепління клімату на 1,5 градуса (фото) Лідери G20 досягли угоди про обмеження потепління клімату на 1,5 градуса (фото)
Учасникам саміту країн Великої двадцятки у Римі вдалося досягти угоди щодо обмеження потепління клімату на понад 1,5 градуса.
Loading...
Load next