Ірина Венедіктова прозвітувала про хід розслідування справи Каті Гандзюк

Ірина Венедіктова прозвітувала про хід розслідування справи Каті Гандзюк
Cьогодні минає три роки зі дня смерті херсонської депутатки, яка займалась волонтерством та викривала корупцію в рідному регіоні, через що нажила багато ворогів.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у річницю смерті активістки Катерини Гандзюк прозвітувала про хід справи. Як зазначає Венедіктова на своїй Facebook-сторінці правохоронці висунули 18 підозр та скерували 9 кримінальних проваджень до судів. 

На сьогодні вже покарано п’ятьох безпосередніх виконавців нападу на неї. Усіх їх засуджено до реального позбавлення волі. Вироком Приморського районного суду також засуджено особу, яка вчинила приховування цього злочину, — розповіла прокурорка. 

Венедиктова розповіла, що під вартою перебувають зараз колишній голова (Владислав Мангер — прим.) та помічник депутата Херсонської обласної ради (Олексій Левін — прим.), підозрювані у організації нападу. 

Також у суді розглядають справу стосовно 5 осіб, які у травні 2018 року влаштували масові заворушення біля районної державної адміністрації, де працювала Гандзюк.

Ми крок за кроком рухаємося до справедливості, за яку так боролася Катерина. Пам’ятаємо, що боролася, на жаль, ціною життя. Тому робимо все можливе для того, щоб всі винні понесли невідворотне покарання, — додає Венедіктова.

Нагадаємо, що 31 липня 2018 року у Херсоні невідомий чоловік вилив сульфатну кислоту на херсонську депутатку та активістку Катерину Гандзюк. Вона потрапила до реанімації з опіками понад 40% тіла. Після багатьох операцій жінка померла

У червні 2019 року суд виніс вироки 5 виконавцям нападу, які пішли на угоду зі слідством. У квітні 2020 року в ході розслідування СБУ встановили, що замовником злочину був Владислав Мангер, колишній голова Херсонської обласної ради. У червні його взяли під варту.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
"Поруч убивці та їхні поплічники": батько Гандзюк дав свідчення в суді у справі про вбивство доньки "Поруч убивці та їхні поплічники": батько Гандзюк дав свідчення в суді у справі про вбивство доньки
У межах розслідування загибелі Гандзюк та пов'язаних із цим злочинів оголошено 18 підозр.
"Він не дасть ніяких відповідей для слідства", - Болдвін добровільно здав поліції свій телефон "Він не дасть ніяких відповідей для слідства", - Болдвін добровільно здав поліції свій телефон
Адвокат запевнив, що справа узагалі ніяк не стосується телефону актора.
"Були конвульсії та нудота": деталі смерті депутата Полякова у таксі (фото) "Були конвульсії та нудота": деталі смерті депутата Полякова у таксі (фото)
Народного депутата Антона Полякова виявив наряд патрульних в автомобілі таксі в непритомному стані. За попередньою інформацією народний депутат Антон Поляков помер внаслідок гострої коронарної недостатності.
Loading...
Load next